4w 240 tire michelin pilot sport 4 s en us product in context nosignature 16 slash 9

Ce presiune trebuie să am în anvelope?

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Presiunea corectă în anvelopele vehiculului nu doar optimizează performanțele, dar îmbunătățește și siguranța personală și a celorlalți participanți la trafic, în timpul deplasării.

Pe de altă parte, presiunea incorectă în anvelope va reduce aderența anvelopelor și va crește distanțele de frânare. De asemenea, poate deteriora anvelopele, reduce durata de viață a acestora și crește consumul de combustibil. Să discutăm despre cum să evităm aceste riscuri și ce presiune în anvelope este necesară pentru vehiculul dumneavoastră.

Care este presiunea corectă în anvelope?

Verificarea presiunii în anvelope este simplă și ieftină. Este important să utilizați presiunea recomandată de producător, pentru ca anvelopele să nu fie umflate prea tare sau prea puțin.

• Presiunea prea mare poate provoca uzura prematură a anvelopei pe centrul benzii de rulare.
• Presiunea prea mică poate provoca uzura prematură a anvelopei în zona umărului acesteia. Și reduce aderența.

Presiunea în anveloperecomandată de producător

Presiunea optimă este stabilită de producător în funcție de combinația vehicul/anvelopă. Toate performanțele au fost verificate de producător cu un obiectiv clar: siguranța dumneavoastră. De aceea, este obligatoriu să consultați presiunea recomandată de producător pentru vehiculul dumneavoastră. De obicei aceasta este indicată:

• pe o etichetă de pe ușa șoferului,
• pe clapeta de alimentare cu combustibil,
• sau în manualul de utilizare a vehiculului.

Este posibil ca presiunea recomandată pentru anvelopele din față și din spate să nu fie aceeași. De asemenea, veți vedea că sunt indicate două tipuri de presiune:

• Presiunea în condiții normale: aceasta este presiunea standard

• Presiunea cu sarcină: trebuie utilizată dacă vehiculul este foarte încărcat, de exemplu atunci când plecați în vacanță.

Presiunea este indicată în unitatea de măsură pentru presiune utilizată în țara de reședință: în BARI sau PSI (1 bar = 14,50 psi).

microsoftteams image 3

Riscurile unei presiuni incorecte în anvelope

Recomandările producătorului sunt esențiale pentru siguranța dumneavoastră și trebuie consultate de fiecare dată când verificați presiunea în anvelope.
În caz contrar este posibil ca performanțele acestora să fie reduse, mai ales privind următoarele aspecte:

Rezistența

Deplasarea cu presiune prea mică provoacă deteriorarea structurii generale a anvelopei, care poate duce la dislocare și/sau o explozie de cauciuc.

Acvaplanarea

Dacă presiunea în anvelope este mai mică decât cea recomandată de producătorul vehiculului, crește foarte mult riscul de acvaplanare.

Frânarea

O diferență de 1 bar sau 14 psi față presiunea în anvelope recomandată de producătorul vehiculului poate crește distanța de frânare pe carosabil ud cu 11 metri.

Consumul de combustibil

Presiunea în anvelope mai mică cu 14 psi (1 bar) crește rezistența la rulare și consumul de combustibil cu 1 rezervor de combustibil plin pe an.

Presiunea corectă în anvelope: o decizie sigură, economică și responsabilă

O anvelopă umflată conform recomandărilor privind presiunea în anvelope îmbunătățește siguranța, este mai economică în utilizare și mai ecologică.

Și, deoarece o anvelopă pierde din presiune din cauze naturale (de obicei aproximativ 0,07 bari pe lună), este necesară verificarea periodică.

Dacă vehiculul este fabricat după 2014, trebuie să fie echipat cu TPMS (sistem de monitorizare a presiunii în anvelope), care vă avertizează dacă presiunea în anvelope este prea redusă. Cu toate acestea, este recomandat să nu așteptați acest semnal pentru a verifica presiunea în

microsoftteams image 5

Căutați marca vehiculului, pentru a găsi presiunea corectă în anvelope

map search desktop

Găsiți rapid un magazin de anvelope din apropierea dumneavoastră

Caută după
Adresă, Oraș sau Cod poștal
Autoturism
  • Autoturism
  • Motocicletă
Află locația mea
Caută
Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web