Un exemplu de marcaj OE pe anvelopă

Anvelope Michelin omologate pentru branduri auto

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Michelin crede că o colaborare strânsă cu producătorii auto este esențială pentru dezvoltarea anvelopelor de înaltă performanță. Inginerii săi își utilizează cunoștințele pentru a selecta cele mai bune tehnologii și materiale în funcție de caracteristicile individuale ale fiecărui model, pentru a asigura performanțe și confort superioare, precum și o experiență la volan cu adevărat specială!

De ce dezvoltă Michelin anvelope omologate brandurilor auto?

Fiecare model de automobil are anumite caracteristici speciale. Greutatea, puterea și dispunerea motorului au un impact direct asupra alegerii anvelopelor, iar producătorii auto solicită anvelope care țin cont de aceste caracteristici. Inginerii Michelin colaborează strâns cu reprezentanții mărcilor Mercedes-AMG, Porsche, Tesla sau BMW, pentru a proiecta anvelope care respectă cerințele specifice fiecărei mărci. După un proces îndelungat de testare și adaptare, fiecare anvelopă este marcată în funcție de producătorul auto respectiv și montată pe modelul pentru care a fost proiectată.

Un exemplu de marcaj OE pe anvelopă

Marcajul M01 de pe această anvelopă indică faptul că a fost proiectată pentru marca Mercedes-AMG. 

Marcajele anvelopelor de echipare originală, anvelope marcate, anvelope omologate, anvelope cu omologare de tip... Ce înseamnă acești termeni?

Ce sunt anvelopele de echipare originală (OE)?

Anvelopele de echipare originală (OE) sunt anvelopele montate pe un vehicul în momentul producției. 

Anvelopele marcate trebuie neapărat să fie omologate de producătorii auto respectivi?

Anvelopele marcate sunt rezultatul solicitării producătorilor auto. Acestea indică faptul că a fost acordată o atenție specială anvelopelor destinate unui anumit model, pentru a asigura nivelul de performanțe la care se așteaptă proprietarii. De exemplu, anvelopele MICHELIN cu marcajul „N” sunt proiectate pentru Porsche, cele marcate cu „K” sunt proiectate pentru Ferrari, iar cele cu marcajul „T” pentru Tesla.

Anvelopele omologate anumitor mărci, proiectate pentru diferite modele de vehicule, sunt rezultatul studiilor efectuate în comun de inginerii MICHELIN și angajații producătorilor de vehicule respectivi. De exemplu, anvelopele cu marcajul N sunt omologate de Porsche. Astfel, anvelopele destinate anumitor mărci sunt omologate de producătorul respectiv

Există vreo diferență între o anvelopă omologată de un producător auto și o anvelopă cu omologare de tip?

Toate anvelopele trebuie să fie conforme cu legislația din tara sau regiunea în care sunt comercializate. Acest lucru nu înseamnă același lucru cu aprobarea unei anvelope de către producătorul auto, acesta neefind un proces obligatoriu. 

TABEL CU MARCAJELE OE

2024 05 b2c 4w michelin oem table 1 web
2024 05 b2c 4w michelin oem table 2 web

Tot ce trebuie să știți despre anvelopele destinate anumitor mărci…

Anvelopele MICHELIN destinate anumitor mărci sunt proiectate special de inginerii Michelin în strânsă colaborare cu producătorul auto respectiv. Anvelopele destinate anumitor mărci încorporează ADN-ul mărcilor și modelelor respective, pentru a răspunde cerințelor și performanțelor specificate de fiecare producător. Montarea anvelopelor omologate de producător asigură o experiență optimă la volan, de la manevrabilitate și confort la rulare superioare, la zgomot redus și un plus de plăcere de a conduce.

Anvelopele destinate anumitor mărci trebuie să respecte toate cerințele producătorului de vehicule respectiv. Este important să știm că toate anvelopele OE sunt omologate de producătorii care le montează. De aceea, la înlocuirea acestora este important să utilizați aceeași anvelopă cu cea omologată de producătorul de vehicule. 

Producătorii auto aleg anvelopele MICHELIN

Anvelope Michelin de înaltă performanță

Fiind singurul punct de contact dintre mașina și carosabil, anvelopele joacă un rol fundamental în fiecare încercare de a stabili un nou record. 

În septembrie 2019, un Bugatti Chiron echipat cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Sup 2 R, care corespundeau perfect caracteristicilor acestui model, a stabilit un nou record de viteză, de 490,484 km/h. 

bugatti

Anvelopele Michelin au contribuit la stabilirea de numeroase recorduri pe bucla de nord a circuitului cu o lungime de 20,832 km de la Nürburgring, în Germania:
În august 2020, un Porsche Panamera echipat cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2 ND0 proiectate special pentru acest model, a parcurs turul de circuit în numai 7 minute și 29,81 secunde!

porsche

În noiembrie 2020, un Mercedes-AMG GT Black Series - cel mai puternic model al producătorului german - echipat cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R MO1A, a stabili un nou record pe turul de circuit, de 6 minute și 48,047 secunde!

mercedes black series

Anvelopele viitorului 

Rezultatul parteneriatului încheiat cu General Motors este dezvoltarea Uptis, o anvelopă concept inovatoare și sustenabilă, fabricată din materiale regenerabile/bio. Această anvelopă rezistentă la pană nu necesită întreținere.

microsoftteams image 14

De unde pot achiziționa anvelope destinate anumitor mărci?

Anvelopele omologate de anumiți producători auto pot fi achiziționare de pe site-urile și din magazinele de specialitate.

banner dealer locator

Găsiți rapid un magazin de anvelope din apropierea dumneavoastră

Caută după
Adresă, Oraș sau Cod poștal
Autoturism
  • Autoturism
  • Motocicletă
Află locația mea
Caută

Aveți nevoie de ajutor sau aveți o întrebare?

Discutați cu experții Michelin. Aceștia sunt cei mai în măsură să vă sfătuiască în funcție de nevoile, profilul de șofer și caracteristicile vehiculului dumneavoastră. 

Contactează expertul în anvelope MICHELIN | Anvelopele MICHELIN

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web