header

Clasament cele mai bune anvelope de iarnă

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Anvelopele de iarnă sunt proiectate special pentru condusul în siguranță la temperaturi mai mici de 7 °C, indiferent dacă drumul este acoperit sau nu cu zăpadă.

Care sunt cele mai bune anvelope de iarnă pentru vehiculul dumneavoastră? ÎN acest articol MICHELIN prezintă cele mai bune anvelope de iarnă și, pentru fiecare dintre ele, opiniile testerilor independenți de anvelope, după testarea performanțelor anvelopelor în condiții de iarnă.

Eticheta 3PMSF vă ajută să recunoașteți o anvelopă de iarnă bună

Marcajul 3PMSF indică faptul că anvelopa garantează siguranța și mobilitatea pe zăpadă.

Acest marcaj este acordat de un laborator certificat, după testarea anvelopei conform unei metode standardizate și reglementate și confirmă că anvelopa răspunde cerințelor necesare de performanță pentru siguranță și mobilitate pe zăpadă.

Acest marcaj devine treptat standardul pentru identificarea unei anvelope de iarnă bune.
Simbolul 3PMSF (3 vârfuri muntoase cu fulg de zăpadă) este ușor de recunoscut: un fulg de zăpadă înconjurat de trei vârfuri muntoase. Conform reglementărilor, acesta este însoțit sistematic de logo-ul M+S de pe flancul  anvelopei de iarnă.

Toate anvelopele de mai jos dispun de marcajul 3PMSF.

MICHELIN Alpin 6

Anvelopa de iarnă MICHELIN Alpin 6 oferă un nivel foarte ridicat de siguranță și longevitate în condiții severe de iarnă.

 • #1 la frânare și tracțiune pe zăpadă, în stare de uzare
 • Siguranță până la ultimul kilometru în condiții severe de iarnă (3PMSF)
 • Longevitate foarte ridicată
 • Indicator inovator de uzură a profilului

 

Premiile primite de MICHELIN Alpin 6

MICHELIN Alpin 6 a fost prezentă pe podium de 8 ori la cele mai importante teste pentru anvelope din Europa.

În 2021, ADAC a evaluat-o ca „bună” într-un test comparativ cu 18 anvelope de iarnă 225/50 R17 și 16 anvelope 195/65 R16, iar AUTO BILD a evaluat-o ca „exemplară” într-un test comparativ la care au participat 50 de anvelope de iarnă 205/55 R16.

În 2020 MICHELIN Alpin 6 a fost evaluată ca „bună” de ADAC (test comparativ cu 15 anvelope de iarnă 205/55 R16) și ca „foarte bună” de Auto Motor Sport (test comparativ cu 10 anvelope de iarnă 225/50 R17)

Anvelopă foarte echilibrată, longevitate foarte bună, bună pe carosabil uscat, ud și pe zăpadă”, a spus ADAC în 2020, precizând, de asemenea: „Michelin Alpin 6 prezintă cea mai mică uzură.

În 2019, MICHELIN Alpin 6 a fost evaluată ca „exemplară” de AUTO BILD (test comparativ cu 53 de anvelope de iarnă 225/45 R17)

adac michelin alpin 6 225 09 21 4c eu
michelin alpin6 vorbl ab402021 en

MICHELIN Pilot Alpin 5

Anvelopa de iarnă MICHELIN Pilot Alpin 5 asigură frânare și comportament rutier performante pe timp de iarnă, pentru vehiculele de înaltă performanță.

 • Manevrabilitate și precizie de conducere foarte bune pe carosabil ud și în condiții de ninsoare (3PMSF)
 • Distanțe de frânare reduse, pentru o deplasare în siguranță pe timp de iarnă
 • Una dintre cele mai performante anvelope de iarnă în ceea ce privește longevitatea și consum redus de combustibil


MICHELIN pilot Alpin 5 a fost prezentă pe 6 podiumuri din 6 la cele mai importante teste pentru anvelope din Europa.

Premiile primite de MICHELIN Pilot Alpin 5

În 2021, MICHELIN Pilot Alpin 5 a fost desemnată câștigătoarea testului comparativ cu 9 anvelope de iarnă 225/40 R18, câștigătoarea testului AUTO BILD pentru modele sport, într-un test comparativ cu 12 anvelope de iarnă 225/45 R18 – 245/40 R18 și câștigătoarea testului SPORT AUTO, într-un test comparativ cu 6 anvelope de iarnă 255/40 R18.

Prima și deci câștigătoarea testului este anvelopa de iarnă MICHELIN Pilot Alpin 5, de 18 inch. Numai această anvelopă îmbină distanțele scurte de frânare și cele mai bune performanțe la rularea pe zăpadă, cu o frânare performantă și un comportament rutier echilibrat pe drumuri uscate”, a spus SPORT AUTO.


În 2020, MICHELIN Pilot Alpin 5 a fost desemnată câștigătoarea testului și a fost evaluată ca „bună” de ADAC într-un test comparativ cu 13 anvelope de iarnă 235/55 R17, câștigătoarea testului și evaluată ca „exemplară” și „campioană eco” de AUTO BILD, într-un test comparativ cu 51 de anvelope de iarnă 245/45 R18.

Câștigătoarea testului, cu aderență convingătoare pe zăpadă, performanțe dinamice pe ud și pe uscat, distanțe scurte de fânare, randament kilometric foarte bun, raport foarte bun preț/performanțe”, a spus AUTO BILD în 2020.

"
Anvelopă foarte echilibrată. Clasarea cea mai bună pe uscat și zăpadă”, ADAC 2020.

pa5
michelin pilot alpin 5 09 20 4c en
tyre reviews
sport auto michelin ts sg spa 11 2021 en

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV

Anvelopa de iarnă MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV este proiectată pentru a oferi siguranță și performanțe ridicate pe toate suprafețele, în condiții de iarnă.

 • Manevrabilitate și precizie de conducere foarte bune pe zăpadă
 • Frânare excelentă pe zăpadă (3PMSF)
 • Tracțiune excelentă pe zăpadă, pentru mobilitate fără probleme pe timp de iarnă
 • Flanc ranforsat, pentru robustețe specifică SUV și cea mai bună longevitate


MICHELIN pilot Alpin 5 a fost prezentă pe 2 podiumuri din 2 la cele mai importante teste pentru anvelope din Europa.

Premiile primite de MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV

În 2021, MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV a fost desemnată câștigătoarea testului AUTO BILD allrad, într-un test comparativ cu 10 anvelope de iarnă 235/55 R18 și foarte recomandată de AUTO ZEITUNG, într-un test comparativ cu 10 anvelope de iarnă 235/55 R18.

Specialitatea sa este zăpada, dar Pilot Alpin 5 oferă și marje de siguranță foarte ridicate”, a spus Auto Zeitung.

michelin ts pilotalpin5suv aba112021 en
az2121 sehr empfehlenswert reifen michelin english
Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web