pn006810

Cum alegeți anvelopele de iarnă

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Doriți să cumpărați anvelope de iarnă, dar nu știți cum să alegeți între numeroasele oferte de anvelope disponibile? Indiferent dacă aveți nevoie de anvelope de iarnă  sau anvelope all-season, Michelin vă va îndruma în alegerea dumneavoastră!

Sfaturile noastre pentru alegerea celor mai bune anvelope de iarnă

Pe măsură ce se apropie iarna puteți să vă întrebați ce anvelope de iarnă să alegeți. Cu toate numeroasele modele și specificații diferite disponibile, există câteva lucruri importante de avut în vedere:

  • Spre deosebire de marcajul M+S, marcajul 3PMSF, care se regăsește pe flanc, indică faptul că anvelopele îndeplinesc standardele UE și au trecut un test standardizat, asigurându-vă că veți putea conduce în siguranță în condiții meteorologice de iarnă.
  • La temperaturi sub 7°C este esențial să aveți anvelope adaptate condițiilor meteorologice de iarnă. Înainte de a face o achiziție, urmați aceste sfaturi pentru a afla ce anvelope să folosiți pentru autovehiculul dumneavoastră în funcție de tipul de șofat pe care îl practicați, de marca și mașina vehiculului dumneavoastră și de dimensiunile anvelopelor.
Auto Background pn002567 max Tips and Advice

Sfatul #1:

alegeți-vă anvelopele de iarnă în funcție de locul în care locuiți și tipul de șofat practicat de obicei

Dacă locuiți într-o regiune care are parte de ierni lungi și aspre, MICHELIN vă recomandă să folosiți anvelope de iarnă.

Familia de anvelope MICHELIN Alpin (de exemplu, anvelopele MICHELIN Pilot Alpin 5, MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV și MICHELIN Alpin 6) oferă o experiență de condus sigură, confortabilă și precisă, chiar și în cele mai dure condițiile meteorologice de iarnă.

Dacă locuiți într-un loc cu vreme variabilă și ninsori ocazionale, anvelopele pentru toate anotimpurile MICHELIN CrossClimate sunt perfecte pentru dumneavoastră. Linia MICHELIN CROSSCLIMATE oferă performanțe echilibrate care le fac să fie bune atât pentru vară, cât și pentru iarnă, cu niveluri ridicate de performanță pe zăpadă.

Dacă locuiți într-o zonă cu condiții de iarnă cu adevărat extreme, MICHELIN  recomandă să folosiți anvelope de iarnă speciale cum ar fi liniile Nordique MICHELIN X-ice sau MICHELIN X-ice North 4, cu sau fără crampoane.

Doriți să aflați mai multe despre diferențele dintre anvelopele de iarnă și anvelopele pentru toate anotimpurile? Consultați următorul articol: Anvelope de iarnă sau anvelope pentru 4 anotimpuri: cum alegem.

 

Auto Background cjzjzkjb708490pnqeke1lt6a winterhighwayimagejpg 0 0 720 430 max Tips and Advice

Sfatul #2:

verificați dimensiunile anvelopelor

Pentru a găsi anvelopele potrivite pentru iarnă sau pentru toate anotimpurile pentru vehiculul dvs., trebuie să țineți cont de măsurători

Cum aflu dimensiunea anvelopelor mele ?

Dimensiunile anvelopei dvs. includ câteva informații diferite :

  • lăţime,
  • înălţime,
  • diametru,
  • indicele de sarcină,
  • evaluarea vitezei
Priviți pe flanc pentru a afla dimensiunea anvelopei dvs.
Auto Background cjzk0hvav08dh0pnqdyzbi9lr dimensionpneu max Tips and Advice
dim poid
dim vitesse

Iată cum trebuie să înțelegem aceste elemente :

225: lățimea anvelopei (în mm)

45: raport de aspect (în formă procentuală) a înălțimii anvelopei și lățimii anvelopei. În acest exemplu, 45 indică înălțimea anvelopei și este egal cu 45% din lățime.

R sau ZR: structură radială

17: diametrul interior, diametrul anvelopei în inchi. 1 inch = 2,54 cm. Acesta corespunde diametrului roții pentru care a fost proiectată anvelopa.

96: sarcina maximă care poate fi suportată de către fiecare anvelopă

V: capacitatea vitezei maxime a anvelopei. În acest exemplu, V este 240 kilometri pe oră

Dimensiunile anvelopelor de iarnă sau anvelopelor all-season trebuie să corespundă cu cele ale anvelopelor de vară și indicele de sarcină trebuie să fie același sau mai mare. Dacă optați pentru un pachet format din Anvelope + Jante, s-ar putea să puteți economisi bani alegând o dimensiune mai mică, dar asigurați-vă că verificați ce dimensiuni sunt omologate pentru autovehiculul dumneavoastră. Puteți alege, de asemenea, un indice de viteză ușor mai scăzut, care este mai bine adaptat pentru șofatul în condiții de iarnă și este în general mai ieftin.

Acum că știți cum să citiți dimensiunea anvelopelor, folosiți selectorul de anvelope pentru a explora gama MICHELIN pentru toate anotimpurile.

Utilizați calculatorul nostru de anvelope pentru a găsi gama MICHELIN All Seasons.

Pot alege o anvelopă de iarnă cu un indice de viteză al anvelopei mai redus decât cel recomandat de producător ?

Da. În cazul în care vehiculul este echipat cu anvelope de iarnă marcate (M+S și 3PMSF), iar indicele de viteză al anvelopei este mai mic decât viteza maximă a mașinii, acestea pot fi montate atât timp cât în câmpul vizual al șoferului este lipit un autocolant care indică noua viteză maximă.

De exemplu: o mașină cu o viteză maximă de 205 km/h ar fi în mod normal echipată cu anvelope care au un indice de viteză de H. Dacă în schimb dotați mașina cu anvelope de iarnă marcate M+S sau 3PMSF și cu un indice de viteză T, trebuie să utilizați un autocolant care indică faptul că viteza maximă pentru această mașină este de 190 km/h.

Articole care v-ar putea interesa

Scopul acestui articol este de a oferi îndrumări privind selecția anvelopelor și de a oferi cititorilor informații relevante și precise bazate pe știință, tehnologie, rezultatele testelor și experiența Michelin. Dacă vom conștientiza că informațiile sunt incorecte sau inexacte în articol, vom încerca să le corectăm. Cu toate acestea, Michelin își declină orice responsabilitate sau responsabilitate în ceea ce privește informațiile conținute în articole, care, fără excepție, sunt de natură generală, nu sunt neapărat complete, exacte sau actualizate și nu pot fi considerate sfaturi legale sau profesionale.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web