header

Cele mai bune anvelope all season pentru SUV

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Anvelopele all season oferă avantaje incontestabile în comparație cu anvelopele de vară și de iarnă. Care sunt aceste avantaje? Ce anvelope all season ar trebui să alegeți pentru SUV-ul dumneavoastră? Găsiți răspunsurile în acest articol.

De ce să alegeți anvelope all season pentru SUV-ul dumneavoastră?

car in snow

Anvelopele all season susțin spiritul de mobilitate pe care îl oferă SUV-ul dumneavoastră, oferind un plus de utilitate comparativ cu anvelopele de vară sau iarnă.

Într-adevăr, dacă SUV-ul dumneavoastră este echipat cu anvelope all season, puteți profita de performanțe bune și în afara drumurilor asfaltate. Acest lucru înseamnă că vă simțiți mai confortabil și mai sigur la volanul SUV-uluidumneavoastră atunci când conduceți în condiții meteorologice nefavorabile sau imprevizibile.

Economisiți timp și bani

Anvelopele all season sunt proiectate pentru a fi utilizate pe tot timpul anului, ceea ce reprezintă o economie considerabilă de timp și de bani:

  • Nu trebuie să mergeți la vulcanizare pentru a înlocui anvelopele de iarnă cu cele de vară (și invers),
  • Nu trebuie să plătiți pentru montarea și echilibrarea anvelopelor de două ori pe an,
  • Nu trebuie să depozitați anvelopele atunci când nu sunt utilizate.

Ce anvelope all season pentru SUV-ul dumneavoastră sunt potrivite?

În 2015, Michelin a prezentat o inovație importantă în gama anvelopelor all season, cu modelul CrossClimate. Acesta a fost apreciat mai ales de proprietarii de SUV-uri. 

De ce anvelopele MICHELIN CrossClimate sunt atât de inovatoare?

Pentru a oferi o anvelopă all season, alte mărci de anvelope au sporit performanțele unei anvelope de iarnă. Cu anvelopele MICHELIN CrossClimate, Michelin a adoptat abordarea opusă. Am început cu o anvelopă de vară și am modificat-o pentru a-i conferi caracteristici de iarnă.
De ce?
De ce?

  • Deoarece longevitatea unei anvelope de iarnă este redusă pe vreme caldă. Și am considerat că nu există niciun motiv pentru ca o anvelopă all season să aibă același dezavantaj,
  • Deoarece ne-am dorit o anvelopă performantă atât în condiții de carosabil ud, cât și uscat pe timp de vară, cu un confort și calități corespunzătoare. Deoarece am dorit ca această anvelopă să respecte cerințele noastre privind longevitatea, ceea ce numim „performanța care dureză” (1)


Acestea sunt motivele pentru care gama noastră CrossClimate a fost atât de inovatoare și a convins atât de mulți clienți. 

4w 239 tire michelin cross climate suv en us features and benefits 2 nosignature square

Anvelope all season proiectate special pentru SUV-uri

picture1

MICHELIN a creat o nouă categorie de anvelope all season în gama sa CrossClimate: MICHELIN CrossClimate 2 SUV. Sufixul SUV indică faptul că aceste anvelope au fost proiectate special pentru acest tip de vehicul.  

MICHELIN CrossClimate 2 SUV oferă, în medie, un randament kilometric îmbunătățit (2) față de principalii săi concurenți, cu o siguranță la cel mai înalt nivel, indiferent de condițiile meteorologice(1).

Aceasta include tehnologiile MICHELIN EverGrip, pentru cele mai bune (3) (4) (5) performanțe de frânare pe carosabil ud, uscat sau acoperit cu zăpadă și structură MaxTouch, pentru o apăsare uniformă asupra carosabilului, oferind o durată de utilizare mai lungă a benzii de rulare și o siguranță maximizată.

Principalele sale calități:

  • Potrivită pentru toate anotimpurile
  • Omologată pentru utilizare pe timp de iarnă (3PMSF)
  • Lider la frânarea pe carosabil uscat (6)
  • Cele mai bune performanțe pe carosabil ud și acoperit cu zăpadă, în stare nouă și uzată (3) (4) (5)
  • Lider în privința longevității și siguranță maximizată (1)(2)

Performanța care dureză: garanția noastră de mobilitate, până la ultimul kilometru

Cu anvelope de vară pe carosabil acoperit cu zăpadă există riscul de derapaj, care poate afecta siguranța. Iar dacă porniți la drum cu un SUV după o ninsoare neașteptată, este posibil ca anvelopele de vară să nu vă poată ajuta la ieșirea din locul de parcare.

Pe de altă parte, anvelopele de iarnă sunt proiectate special pentru a fi performante la temperaturi scăzute. Utilizarea lor pe un SUV pe timpul verii modifică comportamentul și accelerează uzura acestora, iar anvelopele trebuie înlocuite prematur.

La anvelopele noastre all season, profilul optimizat în formă de V al benzii de rulare asigură o aderență bună pe zăpadă sau în teren accidentat, atât iarna, cât și vara. Această tehnologie permite și evacuarea eficientă a apei către părțile laterale, pe carosabil ud. În plus, compoziția noastră care se adaptează la temperatură, o nouă generație de compoziție a benzii de rulare, cu o densitate mai mare de siliciu și negru de fum, se adaptează la temperatura în continuă schimbare a carosabilului și asigură o aderență mai bună pe carosabil uscat, ud sau acoperit cu zăpadă.

Cu alte cuvinte, dacă dețineți un SUV, aceste anvelope all season vă oferă siguranță în timpul deplasării. Datorită aderenței excepționale, acestea asigură mobilitate pe tot timpul anului, precum și economii de timp și de bani, prin evitarea înlocuirii sezoniere a anvelopelor și gestionarea condițiilor meteorologice imprevizibile.

NB: Dacă nu găsiți o anvelopă MICHELIN CrossClimate 2 SUV cu dimensiunile corespunzătoare, nu vă faceți griji! O anvelopă MICHELIN CrossClimate 2 fără sufixul „SUV” se va potrivi perfect SUV-ului dumneavoastră, dacă sunt respectate dimensiunile.

Pentru Michelin, „performanța care durează” este esențială. Aceasta se află la baza designului anvelopelor noastre. Ne asigurăm că anvelopele noastre sunt performante până la ultimul kilometru, chiar și atunci când ajung la sfârșitul duratei de utilizare. La fel se întâmplă și cu anvelopele noastre all season.

Ce este important pentru SUV-ul dumneavoastră este să vă asigurați că siguranța rămâne la cel mai ridicat nivel posibil, cu performanțe ridicate consecvente, până la ultimul kilometru. Iar acest ultim kilometru este definit prin atingerea pragului de uzură legală. Dacă uzura anvelopei ajunge la nivelul indicatorilor de uzură, trebuie înlocuită.

Iar pentru că acestea sunt anvelope pe care le puteți utiliza pe tot parcursul anului, potențialul lor de uzură este mai bine exploatat. Nu mai trebuie să faceți rotația anvelopelor de iarnă/vară! Puteți păstra aceleași și anvelope conduce în siguranță până la limita indicatorilor de uzură. Pe lângă economii de bani, această soluție este, de asemenea, un pas în direcția conservării mediului.

4w 239 3528704085675 tire michelin crossclimate suv 225 slash 55 r18 98v a main 6 0zoom nopad

Banda de rulare optimizată, în formă de V, oferă o aderență bună în teren accidentat.

Mențiuni legale

(1) Echilibrul performanțelor - echilibrul performanțelor a fost dovedit prin teste efectuate în 2020 și 2021 la frânarea pe carosabil uscat, frânarea pe carosabil ud cu anvelope noi și rulate, frânarea pe zăpadă cu anvelope noi și rulate, tracțiunea pe zăpadă cu anvelope noi și rulate, longevitate - consultați detaliile testelor din mențiunile legale 2, 3, 4, 5, 6 - MICHELIN CrossClimate 2 obține 8 poziții fruntașe la 8 teste.

(2) Testul de longevitate - testul de longevitate realizat de CENTRUL DE TESTARE DEKRA în ianuarie 2022, la solicitarea Michelin, pentru anvelope cu dimensiunile 235/60 R18 107V și 107W, ce echipează un model HYUNDAI Santa Fé de 2,2 l. CRDI compară SUV-ul MICHELIN CrossClimate 2 (100%) cu BRIDGESTONE Weather Control A005 EV (55,9%); CONTINENTAL ALLSeason Contact (93,0%); GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (95,8%); PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (95,5%). Testul de longevitate în condiții de utilizare reale medii (D50), pe parcursul a 11.568 km și longevitate extrapolată de 1,6 mm.

(3) Testul de frânare pe zăpadă - teste de frânare pe zăpadă efectuate de TÜV SÜD Product Service la solicitarea Michelin, între 30 și 10 km/h, în octombrie 2021 - ianuarie 2022 (uzată înseamnă atunci când se folosește uzată pe mașină (tocită) la adâncimea indicatorului de uzură a benzii de rulare, conform regulamentului european: ECE R30R03f), pentru dimensiunile 235/60 R18 107V și 107W pe Audi Q5 40TDI 204 CP, Audi Q5 50TFSIe 300 CP, care compară MICHELIN CrossClimate 2 SUV (nouă:100% - uzată: 100%) cu BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (nouă: 82,2% - uzată: 67,0%); CONTINENTAL AllSeason Contact (nouă: 93,6% - uzată: 83,5%); GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (nouă: 89,9% - uzată: 83,9%); PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (nouă: 71,8% - uzată: 61,2%).  Calcule bazate pe decelerațiile medii rezultate din distanțele de oprire măsurate între 30 și 10 km/h.

 

(4) Testul de tracțiune pe zăpadă - teste de tracțiune pe zăpadă efectuate de TÜV SÜD Product Service la solicitarea Michelin, între 5 și 30 km/h, în octombrie 2021 - ianuarie 2022 (uzată înseamnă atunci când se folosește uzată pe mașină (tocită) la adâncimea indicatorului de uzură a benzii de rulare, conform regulamentului european: ECE R30R03f), pentru dimensiunile 235/60 R18 107V și 107W pe Audi Q5 40TDI 204 CP, Audi Q5 50TFSIe 300 CP, care compară MICHELIN CrossClimate 2 SUV (nouă: 100% - uzată: 100%) cu BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (nouă: 75,2% - uzată: 67,3%); CONTINENTAL AllSeason Contact (nouă: 93,4% - uzată: 84,1%); GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (nouă: 88,8% - uzată: 80,9%); PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (nouă: 64,3% - uzată: 46,3%). Calcule bazate pe accelerațiile medii rezultate din timpii de accelerație măsurați între 5 și 30 km/h, obținuți la testele reale.
 
(5) Testele de frânare pe ud - teste de frânare pe ud efectuate de TÜV SÜD Product Service la solicitarea Michelin, între 80 și 20 km/h, în octombrie 2021 - ianuarie 2022 (uzată înseamnă atunci când se folosește uzată pe mașină (tocită) la adâncimea indicatorului de uzură a benzii de rulare, conform regulamentului european: ECE R30R03f), pentru dimensiunile 235/60 R18 107V și 107W pe Audi Q5 40TDI 204 CP, Audi Q5 50TFSIe 300 CP, care compară MICHELIN CrossClimate 2 SUV (nouă: 100% - uzată: 100%) cu BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (nouă: 96,3% - uzată: 98,5%); CONTINENTAL AllSeason Contact (nouă: 94,5% - uzată: 91,7%); GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (nouă: 95,5% - uzată: 99,1%); PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (nouă: 87,2% - uzată: 90,4%). Media performanțelor pe carosabil ud cu coeficient de frecare (μ) mare și mic, la 2 intervale de temperatură diferite fiecare.

(6) Testul de frânare pe uscat - teste de frânare pe uscat efectuate de TÜV SÜD Product Service la solicitarea Michelin, între 100 și 0 km/h, în octombrie 2021 - ianuarie 2022, pentru dimensiunile 235/60 R18 107V și 107W pe Audi Q5 40TDI 204 CP, Audi Q5 50TFSIe 300 CP, care compară MICHELIN CrossClimate 2 SUV (100%) cu BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (96,4%); CONTINENTAL AllSeason Contact (96,1%); GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (95,6%); PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (94,9%).

 

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web