Auto Fundal what suv tyres max Sugestii și sfaturi

Ce anvelope de SUV sunt cele mai bune pentru autovehiculul meu?

Vasta majoritate a anvelopelor de mașini vândute în România sunt clasificate ca anvelope de vară și cele mai multe fiind proiectate, în principal, pentru utilizare pe șosele.

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Anvelopele de vară sunt utile în majoritatea cazurilor, în România, în afara cazurilor în care temperaturile scad și pe șosele apar zăpada și gheața. În România, ca și în alte țări europene, autoritățile impun utilizarea anvelopelor de iarnă în acele perioade.

Anvelopele de iarnă au, în general, mai multe caneluri și un conținut mai mare de cauciuc natural decât variantele de vară, ceea ce ajută la aderența pe vreme rece. Legislația impune anvelopelor de iarnă o etichetă 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake) care arată capacitatea acestora de a se descurca în condiții meteo de iarnă. Anvelopele de iarnă au tendința de a se uza mai rapid din cauza frecării semnificativ crescute, iar performanța lor, în general, nu este la fel de bună la temperaturi ridicate ca cea a anvelopelor de vară. O generație nouă de anvelope All Season (All Weather) proiectate pentru Marea Britanie a început să satureze piața - anvelopele Michelin CrossClimate SUV distingându-se ca favoritele în domeniu. Sunt proiectate pentru utilizare în special pe timp de vară, dar au și capabilități pentru iarnă. Toate anvelopele Michelin CrossClimate poartă eticheta 3PMSF.

Pe lângă condițiile meteo mixte, anvelopele SUV ar putea fi nevoite să acopere o varietate de diverse moduri de utilizare: pe șosele, pe teren accidentat sau o combinație a celor două. Cele mai multe SUV-uri și crossovere mici / medii vor fi echipate din fabrică cu anvelope de vară pentru șosea. SUV-urile și mașinile 4x4 de mari dimensiuni ar putea fi echipate, de asemenea, cu anvelope care au un nivel oarecare de capabilități off-road sau all-season. Pentru mai multe informații despre anvelopele 4x4 / off-road, consultați secțiunea„ Cum sunt măsurate și clasificate anvelopele 4x4 / off-road?”.

Vă recomandăm să discutați cu distribuitorul dumneavoastră auto sau cu cel de anvelope modul în care intenționați să utilizați autovehiculul. Ei vă pot recomanda cele mai bune anvelope pentru SUV-ul dumneavoastră. Pentru mai multe informații despre adecvabilitatea anvelopelor de SUV, accesați michelin.ro

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web