Auto Fundal tyre pressure max Sugestii și sfaturi

CATI KILOMETRI PARCURG CU O ANVELOPA SUV?

Există mulți factori care au impact asupra duratei medii de viață a unei anvelope.

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare
Auto Edito pilot sport4 4 tyres Sugestii și sfaturi

Tipul anvelopei

Conform RAC, durata medie a unei anvelope față este de 30.000 de kilometri. Anvelopele spate ar putea avea durată dublă de exploatare, în cazul unui autovehicul cu tracțiune față. Prin urmare, este clar că tipul de anvelopă utilizat va fi un factor semnificativ în stabilirea numărului de kilometri parcurși de acea anvelopă. Totuși, vă recomandăm ca, dacă ați păstrat anvelopele mai mult de cinci ani, să le verificați anual la o firmă specializată.

Condițiile de drum 

Desigur, dacă vă deplasați constant pe teren accidentat sau neasfaltat, anvelopele dumneavoastră se vor uza mai rapid deoarece vor fi solicitate mai intens. Același lucru este valabil în diverse condiții meteo. S-ar putea ca vara să descoperiți că temperaturile cauzează umflarea excesivă a anvelopelor, în timp ce iarna apare problema inversă.

Auto Edito driving habits in page max Sugestii și sfaturi
Auto Edito driving habits in page2 max Sugestii și sfaturi

Stilul de condus

Întreținerea autovehiculului dumneavoastră este esențială. Totuși, obiceiurile dumneavoastră de condus pot avea un impact foarte mare asupra duratei de utilizare în condiții corespunzătoare a anvelopelor dumneavoastră. Pentru a îmbunătăți utilizabilitatea anvelopelor dumneavoastră și pentru a păstra compusul profilului la nivelul legal, evitați accelerările și frânările dure, deoarece acestea cresc efortul pe care trebuie să-l facă anvelopele dumneavoastră.

De asemenea, este important să aveți grijă de anvelope. Presiunea ideală în anvelope va fi diferită în funcție de terenul pe care îl abordați, iar acest lucru poate afecta în mod dramatic numărul de mile parcurse de anvelopa SUV-ului dumneavoastră. De exemplu, dacă mergeți pe șosea, trebuie să consultați manualul de utilizare al autovehiculului; presiunea trebuie să fie, de obicei, undeva între 30 și 38 psi. În cazul suprafețelor dure și cu pietriș, micșorați puțin presiunea anvelopei cu circa 6 psi. Drumurile pline de noroi necesită reducerea și mai mult a presiunii, în funcție exact de nivelul de noroi. Se recomandă undeva între 22 și 28 psi, dar drumul trebuie abordat cu grijă. Drumurile pline de pietre vor necesita un nivel similar al presiunii, iar deplasarea pe nisip poate necesita reducerea și mai mult a presiunii; veți avea, în continuare, tracțiunea necesară.

Totuși, consultați producătorul pentru a vă sfătui asupra reducerii presiunilor de umflare a anvelopelor. O anvelopă trebuie proiectată să ruleze la presiune de umflare scăzută, deoarece creșterea doar cu puțin a presiunii poate duce la perforare.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web