auto fundal are suvs expensive sugestii și sfaturi

Ce înseamnă SUV?

SUV înseamnă Sports Utility Vehicle; un termen importat gradual din S.U.A.

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare
Auto Edito what does suv stand for in page Sugestii și sfaturi

Un autovehicul utilitar sport este disponibil în diverse modele diferite - cele care pun accentul în mod particular pe aspectul „sportiv”, cum sunt Porsche Cayenne și cele care se focalizează pe aspectul „utilitar”, cum ar fi VW Amarok. Aceste autovehicule combină cu succes capacitățile de deplasare pe teren accidentat, inclusiv tracțiunea mare și suspensia flexibilă cu confortul și stilul.

Inițial, SUV-ul a fost un autovehicul militar. Armata S.U.A. a însărcinat producătorii să inventeze un autovehicul prototip, a rezultat unul cu tracțiune integrală și care avea capacitatea să transporte soldații pe teren accidentat, fiind și robust și durabil. Willys de la Overland a creat autovehiculul Jeep în pregătirea celui de-al Doilea Război Mondial.

Adaptarea britanică a autovehiculului a fost făcută de Maurice și Spencer Wilks care au produs Land Rover. Deși modelul avea specificații similare cu Jeep-ul american, el va fi utilizat mai mult de către fermieri, fiind introdus în 1948.

Până în anii 1990, popularitatea SUV-urilor la nivelul utilizatorilor finali a explodat. Inițial, ele au devenit alegerea clienților din America și Asia, dar până în 2007, Marea Britanie și restul lumii s-au îmbarcat în SUV-uri datorită faptului că acestea au devenit mai accesibile, mai sigure și mai economice. Peste Atlantic, în Europa, Nissan Qashqai a creat o nouă piață, în principal modele cu tracțiune față, SUV-uri medii și mici, cunoscute sub denumire de crossovere.  În 2018, Renault-Nissan au avut cele mai mari vânzări globale față de toți comercianții auto de pe piața de SUV-uri.

SUV-urile 4x4 tradiționale au:

  • Un plafon ridicat, care oferă foarte mult spațiu interior și loc deasupra capului
  • Până la șapte scaune
  • Un șasiu ridicat care permite autovehiculului să se deplaseze pe teren accidentat
  • Tracțiune integrală ce asigură controlul mai bun pe suprafețele alunecoase
  • Scuturi dure care protejează împotriva pietrelor colțuroase de pe terenurile accidentate.

SUV-urile (crossovere) europene mai noi, în principal cu tracțiune pe puntea față vor avea:

  • O poziție a scaunelor mai înălțată decât cea a unei mașini normale
  • Acces în și din mașină mai facile
  • Un sentiment de securitate suplimentară față de cea a unui autoturism

Aceste autovehicule sunt utilizate, în general, identic cu o mașină normală, deplasarea off-road fiind redusă sau inexistentă

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web