ck0gbtar509jn0jnu3nc5kb7v super suv header max

Ascensiunea Super SUV-urilor

Primul lucru care îți vine în minte atunci când cineva șoptește cele trei silabe ale cuvântului supercar este o mașină sport aerodinamică, cum ar fi mult râvnita Lamborghini Gallardo sau deopotrivă uluitoarea LaFerrari, care are și ea rădăcini adânc înfipte în riviera italiană.

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare
Auto Edito cayenne suv max Sugestii și sfaturi

Totuși, în 2019, piața de supercaruri s-a văzut chiar ea segmentată până în punctul în care varietatea reprezintă totul, iar noua și alternativa opțiune rearanjează lucrurile, perturbând dominația deținută de mașinile sportive.

SSUV-ul, adică super SUV-ul, după cum este cunoscut de obicei, reprezintă o nouă specie de supercar și exercită o influență mai mult decât puternică. SSUV este o entitate interesantă în mod particular - dacă tapas ar fi fost o mașină... Vehiculul combină o doză fenomenală de putere, lux fără restricții, abilități superbe de utilizare și o rezistență pe care o poți aștepta, de obicei, de la un tanc militar din Al Doilea Război Mondial. În mod clar, super SUV-ul combină cu succes cele mai bune atribute ale fiecărui stil de mașină și le adăpostește pe toate sub o singură capotă și un singur plafon. Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la o gamă de super SUV-uri disponibile în prezent pe piață, examinând motivele din spatele popularității și succesului acestora.

Auto Edito bentley bentayga max Sugestii și sfaturi

Bentley Bentayga

Imaginați-vă Bentley Continental GT după un an de surplus caloric abundent și sesiuni încrucișate dedicate: obțineți un Bentley Bentayga. Disponibil în diverse variante de motorizare, Bentayga Speed este cel mai rapid SUV din lume, având o uluitoare viteză maximă de 305 km/h. Motorul V8 furnizează putere nu doar pentru distracție, dar datorită poziției înalte de șofat, cuplul este din belșug.

La interior, Bentayga reprezintă tot ceea ce simbolizează Bentley, o revărsare de lux din podea până în tavan, potențialii clienți putând să aleagă între aspectul rustic, acompaniat de lemnul de mahon șlefuit sau de fibra de carbon contemporană. În mod similar, inovațiile tehnologice includ o serie de sisteme de asistență pentru șofer, cum ar fi Asistența la parcare, dar și sistemul infotainment semnat de Bentley.
 

Prețul începe de la £130.500
MPG – 24
0-100km/h – 4,4 secunde
Putere – 599 CP
Taxă de drum - £325-570
Auto Edito lamborghini urus 1 1 max Sugestii și sfaturi

Lamborghini Urus

Propulsat de un motor V8 bi-turbo care furnizează 640 CP, Urus este un super SUV unic în special în ceea ce privește puterea sa de neegalat. Transmisia automată cu 8 trepte asigură o deplasare incredibil de lină, indiferent de teren, iar vectorizarea activă a cuplului, care distribuie în mod uniform puterea între fiecare dintre cele patru roți, acompaniată de cuplul maxim generat de 850 Nm garantează niveluri ce nu scad niciodată.

De o manieră similară celei ale mașinilor Lamborghini sportive, mai aerodinamice, confortul Urus nu a fost sacrificat de dragul performanței. Designul ergonomic al interiorului poate fi personalizat după dorințele clientului, care poate opta între finisajul sportiv din aluminiu și cel mai natural, din lemn. În mod similar, aspectul supercarului poate fi îmbunătățit alegând o variantă cu patru locuri, cu spațiu generos, care include două scaune spate individuale. Dezvoltarea de capodopere inginerești este, fără îndoială, punctul forte al companiei Lamborghini, de aceea nu trebuie să ne surprindă faptul că Urus iese în evidență prin eleganță și putere, atrăgând în mod estetic la interior, la exterior, dar și sub capotă.
 

Prețul începe de la £159.925
MPG – 23
0-100 km/h – 3,5 secunde
Putere – 640 CP
Taxă de drum - £465
Auto Edito range rover sport svr max Sugestii și sfaturi

Range Rover Sport SVR

SUV crossover luxos, de dimensiuni medii, Range Rover Sport SVR pătrunde în lista noastră datorită abilităților sale complete în fiecare demers la care concurează. Un SUV care poate atinge, de pe loc, 100 km/h în 4,3 secunde, cu o viteză maximă de 260 km/h și oferă susținere lombară similară celei ale unei saltele din spumă cu memorie în timp ce se deplasează pe teren plin de pietre merită, fără îndoială, recomandări fără rezerve.

Una dintre dificultățile cu care se confruntă proiectanții și dezvoltatorii atunci când creează un super SUV de calitate este atingerea unui echilibru corect între lux, abilitate off-road și performanță.

Pasagerii pot admira peisajele printr-un plafon panoramic din sticlă, în timp ce șoferul se lasă în voia plăcerii oferite de puterea enormă și fără restricții a celor 567 CP. Confortul nu a fost neglijat nici el la SVR, creându-se spațiu abundent la picioare pentru cinci adulți.
 

Prețul începe de la £99.620
MPG – 22
0-100km/h – 4,3 secunde
Putere – 567 CP
Taxă de drum - £465
Auto Edito porsche cayenne turbo s max Sugestii și sfaturi

Porsche Cayenne Turbo S

Porsche Cayenne rezumă tot ce se poate spune despre un super SUV. Ieșit pentru prima dată de pe linia de producție în 2003, Cayenne a fost întotdeauna o alegere populară printre susținătorii SUV-urilor; totuși, noul model Turbo S își depășește predecesorul prin cele aproximativ 3,7 secunde de care are nevoie pentru a ajunge la 100 km/h.

Completând cu un motor supraalimentat twin-turbo V8, de 4.0 litri, care produce aproximativ 541 CP, să stai la volanul unui Porsche Cayenne Turbo S este o experiență incredibil de derutantă - pur și simplu deoarece nu seamănă cu un SUV câtuși de puțin. Precizia inginerească a fabricantului s-a transferat în acuratețe localizată în accelerare, frânare și virare, într-o măsură atât de mare încât te poți păcăli că șofezi, de fapt, un 911.

Scaunele reglabile în 18 moduri asigură niveluri maxime de confort indiferent de terenul pe care îl parcurge mașina, iar Wi-Fi-ul de la bord garantează o călătorie pe cât de distractivă, pe atât de interesantă ca cea anterioară.
 

Prețul începe de la £57.195
MPG – 24-31 combinat
0-100 km/h – 3,7 secunde
Putere – 541 CP
Taxă de drum - £465
Auto Edito mercedes amg gls 63 max Sugestii și sfaturi

Mercedes AMG GLS 63

Având șapte locuri pentru pasageri, AMG GLS 63 este cel mai mare contributor la lista scurtă a topului cu cinci super SUV-uri; totuși, dimensiunile sale nu îi afectează performanțele. Motorul V8 biturbo de 5,5 litri produce o valoare incredibilă de 577 CP, ajutând autovehiculul să ajungă la 60 mph în 4,5 secunde. Jantele de 21 inchi din aliaj arată nu doar exuberant, dar îl și ajută pe 63 să se așeze pe șosea aparent cu ușurință, chiar și în condiții meteo dificile și terenuri accidentate.

Șapte persoane pot sta confortabil în GLS, înconjurate de luxul cu care ne-am obișnuit de la producătorul german; totuși, ridicând toate cele șapte scaune, nivelul de încărcare devine destul de restrictiv. GLS abundă în tehnologii de asistență pentru șofer, totuși micile suplimente cum ar fi suporturile de pahare controlate de sistemul de încălzire ajută la întărirea poziției acestui SUV ca autovehicul fabricat cu afecțiune și grijă.
 

Prețul începe de la £70.615
MPG – 15 mpg
0-100 km/h – 4,5 secunde
Putere – 577 CP
Taxă de drum - £465
Pentru mai multe informații privind anvelopele noastre pentru SUV, dați clic aici.
 
Auto Edito discover max Sugestii și sfaturi

Descoperiți SUV-urile

Am conceput un ghid ușor de parcurs, care conține tot ceea ce trebuie să știți despre anvelopele SUV.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web