Auto Fundal family suv header max Sugestii și sfaturi

SUV: Autovehiculul de familie perfect

Achiziția unei mașini este, de obicei, o investiție importantă pentru o familie, de aceea este important să luați decizia corespunzătoare nevoilor dumneavoastră

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare
Auto Edito family suv main max Sugestii și sfaturi

Desigur, anumite modele de mașini pur și simplu nu sunt utile pentru o familie obișnuită. Cele similare unui Audi TT, de exemplu, sunt aerodinamice și stilate, dar pentru o familie cu patru membri nu sunt practice.

Prin urmare, care sunt „must-have”-urile autovehiculului de familie perfect? Permiteți-ne să vă arătăm de ce SUV-ul este alegerea perfectă pentru dumneavoastră.

Auto Edito suv space max Sugestii și sfaturi

Spațiul

Pentru familiile care obișnuiesc să călătorească este estențial să aibă spațiu suficient. Deși există multe variante de SUV, de la crossovere cum este Nissan Pathfinder și până la mașinile mari de teren, cum este Toyota Landcruiser, toate oferă mai mult spațiu decât autovehiculul dumneavoastră obișnuit. În general, spațiul portbagajului este aspectul cheie pentru familii. Acesta poate fi utilizat, de exemplu, pentru cărucioarele de copii sau pentru cumpărăturile dumneavoastră săptămânale.

La anumite SUV-uri vă puteți aștepta la un portbagaj uriaș, de 660 de litri, în care va încăpea stiva de bagaje necesare unei familii. Acest spațiu este aproape dublu față de cel oferit de mașinile de mici dimensiuni care sunt prezentate ca având cele mai mari portbagaje. De exemplu, Volkswagen Polo are 355 de litri și Audi A1 are 335 de litri. Fiecare SUV compact oferă un spațiu de stocare semnificativ mai mare, mașinile similare Honda HR-V mândrindu-se cu 437 de litri - sau 1462 de litri dacă se rabatează scaunele.

Scaunele

Rabatarea scaunelor se poate face la majoritatea mașinilor cu cinci scaune, pentru a putea încărca obiecte voluminoase. Totuși, interiorul flexibil al unui SUV poate fi un avantaj al spațiului de stocare deja flexibil. Interiorul adaptabil al acestuia vă permite să treceți rapid de la transportul de pasageri la cel de obiecte voluminoase, fără să puneți în pericol confortul. Kia Sorrento este un prim exemplu de SUV cu flexibilitate perfectă. Având șapte scaune - dintre care două rabatabile - acest model vă oferă opțiunea de a crește spațiul portbagajului sau pe cel de la picioare transformându-se într-un model obișnuit de cinci locuri. Este un sistem cu trei rânduri, adică spațiul este utilizat în moduri diferite, în funcție de familie. 

Auto Edito seating suv max Sugestii și sfaturi
Auto Edito tyre in page max Sugestii și sfaturi

Anvelope

Desigur, atunci când cumpărați un SUV pentru toată familia, veți avea nevoie de anvelope de încredere pentru întregul an. Anvelopele CrossClimate SUV de la Michelin sunt potrivite pentru toate condițiile meteo, oferind performanță orientată către siguranță, 365 de zile pe an.

Cu cât este mai mare mașina, cu atât este mai mare anvelopa. CrossClimate SUV este oferită în 34 de dimensiuni diferite; puteți utiliza Calculatorul Michelin pentru anvelope din partea de jos a acestui articol pentru a o găsi pe cea mai potrivită pentru dumneavoastră.
 

Anvelopa SUV obișnuită poate fi oferită sub trei forme:

  • Highway Terrain: Această anvelopă este proiectată, în general, pentru utilizare 90% pe șosea și 10% pe teren accidentat.
  • All Terrain: Este proiectată, în general, 60% pentru șosea și 40% pentru teren accidentat. Este o anvelopă relativ dură, cu modele agresive de profil și umeri rotunjiți.
  • Mud Terrain: După cum vă așteptați, această anvelopă se potrivește cel mai bine autovehiculelor forțelor speciale, deoarece este utilizată în general 85% pe teren accidentat.

Cea mai populară este „Highway Terrain” - sau anvelopa pentru șosea - care este perfectă pentru SUV-urile de familie. Deși aceasta poate părea similară celor obișnuite pe care le utilizați, ea va avea un model de profil adecvat utilizării ocazionale pe teren accidentat și o adâncime mai mare a profilului, pentru a permite un control mai mare.

Funcționalități privind siguranța

Datorită așezării sale mai ridicate pe șosea, SUV-ul este privit ca o opțiune mai sigură la șofat. Dimensiunea și structura mai mari le fac să fie mai sigure decât mașinile mici, deoarece există „protecție” suplimentară pentru pasageri. Aceasta se explică prin faptul că autovehiculele mai grele au o probabilitate mai mare de a le împinge pe cele mai mici, în eventualitatea unei coliziuni.

De asemenea, un autovehicul mai mare, cum este SUV-ul, are o capotă mai lungă, ceea ce înseamnă că au o zonă de impact de dimensiuni mai mari, ceea ce le oferă un „avantaj” în cazul accidentelor frontale. SUV-urile de mari dimensiuni sunt implicate în aproximativ 13 decese la un milion de autovehicule înmatriculate, în timp ce mașinile de mici dimensiuni au o rată de 64 de decese la un milion de autovehicule înmatriculate.
 

safety suv

Există două categorii de luat în calcul atunci când este vorba de siguranța SUV-urilor:

  • Cea activă: funcțiile care ajută șoferul să evite un accident.
  • Cea pasivă: funcțiile care protejează pasagerii în eventualitatea unui accident.

Siguranța activă include funcții ca frânele cu sistem anti-blocare, sistemele anti-derapaj și suspensia independentă integrală. Funcțiile pasive de siguranță includ structura caroseriei autovehiculului, airbagurile și dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranță.

 

Volkswagen T-Cross a primit locul întâi pentru siguranță acordat de revista What Car? pentru modul de rezolvare a problemelor privind protecția pasagerilor adulți și copii, protecția pietonilor și asistența pentru siguranță.

Per ansamblu, piața SUV-urilor a continuat să crească în ultimii ani - în 2018, numărul de SUV-uri înmatriculate în Europa a crescut cu 19%, aducându-le la o cotă de piață de 34,6%. Un factor major al acestei tendințe a fost popularitatea acestora printre familii, din motivele expuse mai sus.

 

Surse: https://www.whatcar.com/news/the-safest-SUVs/n19477, https://auto.howstuffworks.com/car-driving-safety/safety-regulatory-devices/cg-suv-safety2.html, https://www.edmunds.com/car-safety/are-smaller-cars-as-safe-as-large-cars.html, https://cars.usnews.com/cars-trucks/suvs-with-the-most-cargo-space, https://www.youmotorcycle.com/what-is-the-difference-between-a-4x4-tyre-and-a-regular-tyre.html, https://www.am-online.com/news/market-insight/2019/01/30/uk-registrations-contrast-europe-s-2018-car-sales-performance

Auto Edito discover max Sugestii și sfaturi

Descoperiți SUV-urile

Am conceput un ghid ușor de parcurs, care conține tot ceea ce trebuie să știți despre anvelopele SUV.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web