Auto Fundal suv header 1 max Sugestii și sfaturi

Trucul pentru ca anvelopele să reziste mult

Utilizarea unor anvelope bune la SUV-ul dumneavoastră este esențială pentru păstrarea siguranței dumneavoastră și a autovehiculului. Utilizarea de anvelope nesigure poate avea urmări catastrofale.

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Conform Ministerului Transportului, întreținerea defectuoasă a anvelopelor reprezintă cauza principală a incidentelor din trafic, această problemă generând de cinci ori mai multe accidente decât cauza de pe locul doi, frânele defecte. Prin urmare, în ce mod puteți asigura performanța de top și durata mai mare de viață a anvelopelor?

guide drive in snow 2

Întreținerea

Dacă simțiți că mașina dumneavoastră nu merge bine sau nu are aderență pe drumuri umede este foarte probabil să fie nevoie să schimbați anvelopele. Cauza este normală: uzura profilului. Legislația din România impune ca anvelopa unui autovehicul să aibă un profil de minimum 1,6 mm sub forma unei benzi continue în jurul celor trei sferturi centrale ale anvelopei. Anvelopele Michelin, totuși, rămân sigure până la acest nivel, ceea ce ajută la păstrarea siguranței și a raportului preț-performanță pentru întreaga durată de viață a anvelopei.

Acesta este cel mai frecvent motiv de schimbare a unei anvelope. Totuși, ventilele anvelopelor sunt, și ele, componente extrem de importante ce trebuie avute în vedere pentru lucrările de întreținere. Această zonă este, adesea, neglijată, ceea ce afectează siguranță generală a autovehiculului dumneavoastră Dacă există uzură la etanșarea ventilului sau sunt deteriorate filetele șurubului, este posibil ca anvelopele dumneavoastră să prezinte defecțiuni la deplasarea cu viteză mare. Prin urmare, este importantă verificarea cu regularitate a anvelopelor.

Dacă utilizați frecvent mașina, vă recomandăm să verificați presiunile în anvelope, având ca referință presiunile recomandate de fabricantul mașinii, o dată pe lună și înainte de toate călătoriile lungi, ajustând în mod corespunzător presiunile. Vă recomandăm, de asemenea, să verificați temeinic anvelopele cel puțin o dată pe an la un atelier specializat. Durata medie de utilizare a unei anvelope diferă în funcție de modul de utilizare, obiceiurile de condus și starea carosabilului.

Dacă nu ați înlocuit anvelopele în decurs de 10 ani de la data fabricației acestora, trebuie să le înlocuiți, chiar dacă acestea par corespunzătoare vizual. Pentru data fabricației anvelopei, citiți „DOT-ul” de pe flancul acesteia.

Puteți extinde durata de viață a anvelopelor efectuând o întreținere de calitate, prin urmare aveți grijă să nu întârziați cu ea, deoarece vă poate afecta nu doar performanța lor, dar v-ar putea anula și polița de asigurare. În cazul în care anvelopele dumneavoastră nu sunt potrivite pentru a fi utilizate pe drumuri publice, eligibilitatea dumneavoastră ar putea fi afectată în cazul în care apelați la polița de asigurare.  

Auto Edito driving habits in page max Sugestii și sfaturi

Eficiența consumului de combustibil

Aspectele de mai sus vă pot afecta, și ele, eficiența consumului de combustibil. Un ventil etanșat defectuos poate reduce durata de viață a anvelopei dumneavoastră cu până la 25% din cauza dezumflării constante, lucru care poate afecta foarte mult eficiența consumului de combustibil. Acest lucru se întâmplă deoarece anvelopele dezumflate pot crește consumul de combustibil cu până la 3%, reducând distanța parcursă cu aceeași cantitate de combustibil cu aproximativ 0,2% la fiecare reducere cu o unitate de presiunii.

Faptul îngrijorător este, totuși, că aproape una din trei mașini este utilizată cu cel puțin o anvelopă dezumflată.

Ceilalți factori care pot ajuta anvelopele să contribuie la eficiența consumului de combustibil au legătură cu rezistența la rulare. Cauza este dată de înălțimea și greutatea anvelopei, precum și de compuși și de modelul profilului. În general, anvelopele mai ușoare și mai mici cresc eficiența consumului de combustibil, ceea ce pentru SUV-uri înseamnă că alegerea anvelopelor este extrem de importantă și că trebuie să luați în calcul să cumpărați produse premium la care tehnologiile de top ale compușilor contribuie la o eficiență sporită a consumului de combustibil și la o performanță mai mare și de lungă durată.

Stilul de condus

Stilul dumneavoastră de condus joacă și el un rol uriaș în viața anvelopelor dumneavoastră. Pentru a îmbunătăți durata de viață a anvelopelor dumneavoastră și pentru a menține aspectul cât mai sănătos al profilului, trebuie să vă deplasați cu viteza legală, dar și să adoptați obiceiuri sănătoase de șofat, inclusiv responsabilitate la accelerare, frânare și viraje, evitând astfel presiunile inutile. Neluarea în calcul a acestor factori va reduce numărul de kilometri parcurși cu anvelopele dumneavoastră, deoarece le va supune la solicitări mai mari și le va obliga să funcționeze în condiții mai dificile.

Auto Edito tyre in page max Sugestii și sfaturi

Alegerea anvelopei corespunzătoare pentru mașina dumneavoastră

Alegerea anvelopei corecte pentru autovehiculul dumneavoastră - în acest caz un SUV - va avea un impact mai mare decât ați putea crede la prima vedere. Performanța de lungă durată - pe care Michelin o definește ca proiectarea anvelopelor astfel încât să ofere performanțe de top în domeniu, pe întreaga durată de viață a anvelopei - este un aspect critic, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru sustenabilitatea planetei. Lipsa înțelegerii performanței de lungă durată nu este doar o problemă de siguranță, ea poate dăuna mediului înconjurător și buzunarului dumneavoastră!

Cercetările desfășurate în S.U.A. de către Ernst & Young indică faptul că înlocuirea prea rapidă de pe mașini a unor anvelope bine întreținute irosește anual circa 400 de milioane de anvelope în întreaga lume. De asemenea, este prea scump - un șofer obișnuit este obligat să cumpere la fiecare doi ani echivalentul al încă unei anvelope noi. De fapt, înlocuirea prea rapidă a anvelopelor îi costă pe șoferi peste 25 de miliarde de dolari la nivel mondial, luând în calcul consumul crescut de combustibil și cumpărările inutile de anvelope.  Mai jos se află un exemplu scurt de anvelopă potrivită pentru modelul de SUV:

Autoturism

Tyre

Audi Q2

CrossClimate+

BMW X1

CrossClimate SUV

Mercedes GLC

Pilot Sport 4 SUV

Toyota Land Cruiser

Latitude Cross

În general, este crucial ca indiferent de autovehiculul pe care îl aveți, sedan sau SUV, să efectuați o întreținere de calitate a anvelopelor dumneavoastră, dar și să alegeți tipul corespunzător pentru modelul dumneavoastră.

Pe viitor...

Michelin și GM au anunțat recent un acord comun de cercetare în cadrul căruia se află în proces de lansare a anvelopei „air free” (fără aer). Aceasta este creată pentru susținerea unei mobilități sustenabile. Este prevăzut ca anvelopa Uptis să fie disponibilă în 2024 și va permite șoferilor să se simtă mai în siguranță pe șosele mulțumită eliminării penelor de cauciuc și a exploziilor, cu ajutorul tehnologiei „puncture-proof” (fără perforații). Principiul de funcționare este dat de un ansamblu din aluminiu al roții împachetat într-un material compozit care înglobează cauciuc și fibră de sticlă integrată într-o rășină de duritate mare.

Prin urmare, urmăriți acest spațiu!

 

Sources: https://www.autocar.co.uk/car-news/industry/poor-tyre-maintenance-main-cause-car-accidents-uk, https://www.cnbc.com/id/100587827, https://www.national.co.uk/information/tyre-fitting, https://www.fueleconomy.gov/feg/maintain.jsp, https://www.michelin.co.uk/auto/tips-and-advice/advice-auto/when-should-i-change-my-tyres, https://www.michelin.com/en/press-releases/michelin-gm-take-the-air-out-of-tires-for-passenger-vehicles/, https://www.autoexpress.co.uk/car-news/107070/michelin-develops-new-airless-tyre, https://michelinmedia.com/the-truth-about-worn-tires/

4w 461 tire michelin crossclimate 2 en product in context 2 nosignature landscape

Descoperiți SUV-urile

Am conceput un ghid ușor de parcurs, care conține tot ceea ce trebuie să știți despre anvelopele SUV.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web