210128 michelin geste 15s afx v03 16 9 0 00 07 17 header 1

 

Mediul înconjurător

Motion For Life, Michelin - Mediu 15s

INOVĂM PENTRU O VIAȚĂ SUSTENABILĂ ÎN MIȘCARE


Există multe gesturi mici pe care le putem implementa în viața noastră de zi cu zi pentru a avea un impact mai bun asupra planetei. Împreună, aceste acțiuni pot crea o diferență: să fim mai atenți la consumul nostru de energie, să trecem de la obiecte de unică folosință la obiecte reutilizabile, să  reciclăm sau să compostăm cât mai mult deșeurile - și să alegem să ne echipăm mașinile cu anvelope cu un impact mai mic asupra mediului.
Pornind de la prima anvelopa MICHELIN Energy Saver, care a contribuit la reducerea consumului de combustibil, până la inovații pe termen lung, cum ar fi conceptul VISION, cu benzi de rulare regenerabile și biodegradabile, inovația și reducerea impactului asupra planetei au fost întotdeauna în centrul misiunii Michelin. Și facem acest lucru la fiecare pas al lanțului valoric, de la aprovizionarea cu materiale până la reciclarea anvelopelor scoase din uz.

Michelin a dezvoltat MICHELIN e·PRIMACY – o anvelopă cu una dintre cele mai scăzute performanțe de rezistență la rulare din categoria sa (1-2) : prin limitarea pierderilor de energie în timpul utilizării, această anvelopă eco proiectată reduce consumul de combustibil, ceea ce la rândul său reduce emisiile de CO2 sau în cazul vehiculelor hibride și electrice extinde autonomia bateriei (3-4).

Misiunea Michelin privind sustenabilitatea

ECONOMIE CIRCULARĂ

Reduceți, reutilizați, reciclați, reînnoiți: cu abordarea sa 4R, Michelin aplică principiile economiei circulare în toate operațiunile și afacerile sale.

IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI

Grupul urmărește să fie neutru din punct de vedere al emisiiilor de carbon în producție și continuă să își reducă amprenta asupra mediului, incuzînd o serie de angajamente pentru a proteja biodiversitatea.

PRODUSE CU EMISII REDUSE DE CARBON

Michelin își propune să îmbunătățească în continuare eficiența energetică a produselor sale în următorii 10 ani.

LOGISTICĂ

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de logistică este un obiectiv major pentru Michelin.

VERIFICĂ ȘI ALTE SOLUȚII MICHELIN PENTRU O VIAȚĂ MAI BUNĂ ÎN MIȘCARE

ELECTRIC VEHICLES

Având în vedere mobilitatea electrică în creștere, Michelin dezvoltă anvelope care cresc autonomia mașinilor electrice.

bib 50
Michelin oferă o gamă largă de produse și servicii

CONTACTEAZĂ-NE 

Rămâi informat! Abonează-te la newsletterul Michelin!

Primește în fiecare lună, în inbox-ul tău cele mai recente informații despre inovațiile și serviciile Grupului Michelin privind mobilitatea.

Asigură-te că beneficiezi de sfaturile, promoțiile, dar și de selecția de hoteluri și restaurante din lumea auto.

Dl. Dna. Altceva
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid


Michelin Romania S.A. va prelucra datele dvs. cu caracter personal pentru (i) a va gestiona abonamentul la buletinul informativ sau la ofertele comerciale Michelin [produse noi, promoții, noutăți etc.] (ii) si a masura performanta campaniilor noastre si a analiza interactiunile dvs. cu comunicarile noastre. Datele dvs. pot fi partajate cu alte companii identificate din Grupul Michelin pentru a va cunoaste mai bine si a va personaliza experienta pe care o pot oferi companiile Michelin si pentru a va trimite oferte de marketing. Pe baza consimtamantului dvs., adresa dvs. de e-mail poate fi trimisa partenerilor nostri comerciali. Va puteti gestiona oricand preferintele de comunicare sau puteti sa va dezabonati folosind link-ul inclus in toate e-mail-urile noastre. Pentru a va exercita dreptul de acces, dreptul de stergere sau alte drepturi, ne puteti contacta la adresa de e-mail: dataprivacy_euc@michelin.com. Aflati mai multe despre modul in care Michelin va gestioneaza datele la Politica de confidențialitate.

LEGAL MENTIONS

(1) Test Rezistență la Rulare – Test de rezistență la rulare realizat pe mașină de către Applus Idiada, la cererea Michelin, Iunie (anvelope noi) & August (anvelope rulate având adâncimea profilului 2mm) 2020, pe dimensiunea 205/55 R16 91V, comparand MICHELIN e·PRIMACY  (nou: 5.58kg/t & rulat: 5.13kg/t) cu MICHELIN PRIMACY 4 (nou: 7.74kg/t & rulat: 6.25kg/t) ; BRIDGESTONE TURANZA T005 (nou: 7.17kg/t & rulat: 5.81kg/t) ; CONTINENTAL ECOCONTACT 6 (nou: 6.39kg/t & rulat: 5.49kg/t) ; CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 6 (nou: 8,93kg/t & rulat: 6,94kg/t) ; DUNLOP BLURESPONSE (nou 7.97kg/t & rulat: 5.54kg/t) ; GOODYEAR EFFICIENT GRIP 2 (nou: 7.01kg/t & rulat: 5.38kg/t) ; PIRELLI CINTURATO P7 BLUE (nou: 6.96kg/t & rulat: 6.30kg/t) ; PIRELLI CINTURATO P7 (nou: 8.79kg/t & rulat: 6.97kg/t). 

(2) Categoria de anvelope MICHELIN e·PRIMACY este definite ca cea anvelopelor de vară premium, cum ar fi brandurile CONTINENTAL, GOODYEAR,BRIDGESTONE, PIRELLI, DUNLOP și care nu sunt create special pentru echipare original (ex. nu sunt create pentru a atinge cerințele specific ale unor producători auto), ci sunt anvelope ce pot fi achiziționate de la distribuitori.

(3) Pe timpul utilizării, MICHELIN e·PRIMACY generează în medie cu 1,5kg/t mai puțin decât competitorii săi, conform testului de rezistență la rulare, aducând un câștig de 80€ la economia de combustibil. Acest câștig este echivalentul a până la 174kg de CO2 economisit. Beneficiile sunt estimate pe baza mediei rezultate dintre starea noua și rulată la adâncime de 2mm, astfel încât să fie evaluate performanțele pe întreaga durată de viață – Toate beneficiile sunt estimate având la bază 35 000km și un preț al combustibilului de 1.46€/L (https://ec.europa.eu/energy/data-analysis/weekly-oil-bulletin_en la nivelul a top 10 țări privind circulația vehiculelor în țară și în teritoriu străin- https://ec.europa.eu/eurostat/web/transport/data/database). Prețul combustibilului și economia realizată pot varia în funcție de obiceiurile de condus, vehicul sau presiunea anvelopelor.

(4) Creșterea autonomiei bateriei vehiculelor electrice și reducerea emisiilor CO2 – În stare nouă, MICHELIN e·PRIMACY generează în medie cu 2kg/t mai puțin decât competitorii săi, conform testului la Rezistență la reulare, echivalentul economiei de carburant de până la 0,21l/100km, echivalentul reducerii emisiilor CO2 de până la 5g pe un VW Golf 7 1.5 TSI sau echivalentul creșterii cu până la 7% a autonomiei pe un VW e.Golf.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web