michelin tyre green x

MICHELIN SUSȚINE COMUNITATEA LOCALĂ DIN PRAHOVA PRIN LANSAREA UNEI CLASE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL LA LICEUL TEHNOLOGIC ENERGETIC CÂMPINA

Câmpina, 10 septembrie 2019 -– Michelin, alături de alte trei companii din județul Prahova, în parteneriat cu Liceului Tehnologic Energetic Câmpina, lansează o clasă dedicată pregătirii elevilor în sistemul educațional dual, specializarea Electricitate de joasă tensiune.
foto deschidere liceul tehnologic energetic campina

Michelin a decis să investească în dezvoltarea meseriei de electrician și astfel, 10 dintre elevii înscriși în clasa de învățământ dual specializarea electrician joasă tensiune vor beneficia de burse pe durata școlarizării, având totodată ocazia să facă practică în cadrul fabricii Michelin din Florești.


,,Prahova este un puternic centru industrial, iar nevoia de specialiști în diferite domenii tehnice este în creștere. După o perioadă considerabilă de timp în care clasele de școală profesională și clasele cu specializare tehnică din liceele industriale s-au redus drastic, constatăm în piața muncii un deficit de electricieni, mecanici, strungari și alte profile de specialiști calificați. Practic, numărul acestora nu este suficient pentru a răspunde nevoii companiilor din Prahova. Considerăm că forma de învățământ dual este deosebit de utilă, un punct forte fiind tocmai acest parteneriat dintre instituția de învățământ și companie. Compania se implică nu doar financiar, prin acordarea burselor, ci si prin oferirea unor stagii de pregătire practică în cadrul fabricii. Michelin se implică activ în comunitatea locală, tocmai de aceea am hotărât să contribuim la pregătirea profesională a viitorilor electricieni din zonă.

Oferim elevilor care s-au orientat spre o specializare tehnică – cea de electricieni - șansa să lucreze îndeaproape cu profesioniștii din fabrica Michelin și să învețe de la aceștia caracteristicile unei meserii care este esențială pentru viitorul industriei locale” a declarat Isabella Cândescu, Manager Resurse Umane fabrica Michelin Victoria.

Clasa de învățământ dual, din care fac parte 26 de elevi, a fost lansată de Michelin în parteneriat cu Tiab, Industrial Montaj și Energom, alături de Liceul Tehnologic Energetic Câmpina. Elevii vor primi pe parcursul celor 3 ani de studiu o bursă în valoare de 400 de lei, la care contribuie atât companiile unde fac practică, dar și autoritățile. La absolvirea ciclului de învățământ elevii vor primi o diplomă de calificare recunoscută la nivel național de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Liceul Tehnologic Energetic Câmpina a fost fondat în anul 1948 sub numele ,,Şcoala Energetică”, ca un pas firesc și necesar pentru pregătirea celor care doreau să ajungă electricieni şi să răspundă astfel necesităților industriei din zona Valea Prahovei.

Despre Michelin Group și Michelin România

Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta oferă, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere.  Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4000 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești și o rețea comercială. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări). 

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web