guide replace tire glove

Când să montați Anvelopele de iarnă

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

De ce să așteptați până când rămâneți blocat în zăpadă pentru a vă monta anvelopele de iarnă?
Rețineți această regulă simplă:

„La temperaturi de sub 7°C, este timpul să treceți la anvelopele de iarnă!”

4w 323 tire michelin pilot alpin five en us features and benefits 2 signature 16 slash 9 1 1

Când să îmi schimb anvelopele pentru iarnă?

 

Vremea devine din ce în ce mai imprevizibilă, iar iernile sunt extrem de variabile de la un an la altul. De ce să vă asumați riscul de a fi prins pe drum fără anvelopele potrivite condițiilor meteo?

Pentru a evita să ajungeți într-o situație periculoasă, amintiți-vă această regulă simplă: „Când temperatura scade sub 7°C, este timpul să treceți la anvelopele de iarnă!”

De ce trebuie să îmi schimb anvelopele între octombrie și aprilie?

Puteți de asemenea să treceți la anvelopele de iarnă când dați ceasul înapoi în fiecare toamnă. Amintiți-vă, odată ce temperaturile ajung la mai puțin de 7°C, anvelopele de vară vor fi mai puțin eficiente.

Este important să optați pentru anvelope certificate pentru șofatul pe timp de iarnă, deoarece acestea sunt realizate cu materiale adaptate pentru a fi utilizate la temperaturi scăzute (cauciucul rămâne flexibil în loc să se întărească). Canelurile de pe anvelopele de iarnă garantează performanța optimă în condiții de iarnă. Dacă aveți anvelope pentru toate anotimpurile cu marcajul 3PMSF pe ele, le puteți păstra pe tot parcursul anului, nefiind necesar[ ]nlocuirea lor cu anvelope de iarnă.

guide replace tire glove

Când să demontez anvelopele de iarnă?

Experții nu recomandă să țineți anvelopele de iarnă montate tot anul, deoarece pe suprafețele fierbinți ale carosabilului anvelopele de iarnă sunt în fapt mai puțin eficiente, iar cauciucul mai moale al acestora se uzează mai repede. Anvelopele de iarnă proiectate pentru temperaturi joase trebuie înlocuite cu anvelope de vară de îndată ce temperaturile urcă din nou peste 7°C. Puteți aștepta, în general, până la sfârșitul lunii martie sau trecerea la ora de vară pentru a înlocui anvelopele de iarnă.

4w 461 tire michelin crossclimate 2 en product in context 2 nosignature landscape

Ce sunt mai exact anvelopele de iarnă?

Esențiale pentru condusul pe vreme rece, anvelopele de iarnă sunt special concepute pentru a optimiza aderența pe drumuri reci, fie că sunt ude, acoperite cu zăpadă sau gheață.

Anvelopele de iarnă sunt identificate de marcajele M+S și/sau 3PMSF aflate pe flancul anvelopei.

Beneficiile condusului cu Anvelope de iarnă

În condiții de șofat pe timp de iarnă, anvelopele de iarnă asigură o aderență mai bună. Cauciucul care rămâne flexibil la temperaturi de sub 7°C, forma lor, adâncimea și proiectarea benzii de rulare, oferă aderență optimă. Acest lucru se reflectă în tracțiune, manipulare și funcționare a motorului îmbunătățite pe drumuri ude, acoperite cu zăpadă sau gheață.

Auto Background pn002567 max Tips and Advice

Cele mai importante lucruri de știut despre cum să conduceți IARNA

  • Amintiți-vă regula de aur: „La temperaturi de sub 7°C, este timpul să treceți la anvelopele de iarnă!”
  • Pe de altă parte, nu este o idee bună să păstrați anvelopele de iarnă tot anul.
  • Odată ce ați montat anvelopele de iarnă, amintiți-vă să verificați presiunea aerului în toate cele 4 anvelope o dată pe lună. Pe vreme rece, presiunea anvelopelor tinde să scadă (sub-inflație), iar atunci când temperaturile cresc presiunea din pneuri tinde să crească (supra-inflație).

Scopul acestui articol este de a oferi îndrumări privind selecția anvelopelor și de a oferi cititorilor informații relevante și precise bazate pe știință, tehnologie, rezultatele testelor și experiența Michelin. Dacă vom conștientiza că informațiile sunt incorecte sau inexacte în articol, vom încerca să le corectăm. Cu toate acestea, Michelin își declină orice responsabilitate sau responsabilitate în ceea ce privește informațiile conținute în articole, care, fără excepție, sunt de natură generală, nu sunt neapărat complete, exacte sau actualizate și nu pot fi considerate sfaturi legale sau profesionale.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web