162084350 m

Pot să folosesc anvelopele de iarnă pe perioada verii?

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Poate fi tentant să vă păstrați anvelopele de iarnă echipate tot anul, dar chiar este o idee bună? Citiți acest articol pentru a afla mai multe despre regulile și reglementările privind anvelopele de iarnă, confortul pe care vi-l aduc pe drum, caracteristicile lor de siguranță și modul în care acestea vă pot aduce economii. Iată tot ce trebuie să știți despre condusul cu anvelope de iarnă în timpul verii și tot anul.

De ce să alegeți anvelope de iarnă?

Anvelopele de iarnă sau anvelopele pentru zăpadă, cum mai sunt numite uneori, sunt proiectate pentru anotimpul de iarnă datorită canelurilor lor largi și adânci. Acest profil unic și cauciucul adaptat temperaturilor joase oferă aderență excelentă pe vreme rece, permițându-vă să conduceți în siguranță, indiferent de vreme.

Când îmi pot folosi anvelopele de iarnă?

Recomandăm să folosiți anvelopele de iarnă (cunoscute în mod comun și ca anvelope de zăpadă) când temperatura începe să scadă sub 7°C.

De ce?

În cazul conducerii autovehiculului în condiții de iarnă sub 7°C, distanța de frânare a unei anvelope de iarnă este mai scurtă decât cea a unei anvelope de vară pe orice tip de teren (uscat, ud, zăpadă, polei), iar anvelopa de iarnă asigură o aderență mai bună.

4w 323 tire michelin pilot alpin five en us features and benefits 2 signature 16 slash 9 1

Anvelopele de iarnă se uzează mai mult decât anvelopele de vară?

Contrar opiniei populare, pentru majoritatea mărcilor, anvelopele de iarnă utilizate în condiții de iarnă nu se uzează mai repede decât anvelopele de vară folosite în timpul lunilor de vară.

Datorită tehnologiilor avansate, anvelopele de iarnă de înaltă performanță din gama Michelin sunt garantate să reziste aproape la fel de mult timp ca anvelopele de vară.

winter tyre

Este ilegal să conduceți cu anvelope de iarnă pe perioada verii?

În România nu există nici o lege care să prevadă că nu puteți conduce cu anvelope de iarnă în lunile de vară. Este la latitudinea șoferului să folosească anvelope adecvate anotimpului, prioritizând siguranța și confortul pe șosea.

3 motive pentru care nu este indicat să vă păstrați anvelopele de iarnă pe timp de vară

1 - Pentru o siguranță mai bună

Anvelopele de vară garantează siguranța maximă pe drumuri uscate și umede, când temperaturile sunt peste 7°C.

Însă la temperaturi de sub 7°C, anvelopele de iarnă certificate (marcate cu M+S și/sau 3PMSF*) au performanțe mai bune decât anvelopele de vară în condiții de iarnă.
Teste efectuate de TÜV SÜD în 2013, cu anvelope H 205/55 16.

braking on snow_ENG

2 - Pentru a economisi mai mult combustibil

Rezistența la rulare a unei anvelope de iarnă este mai mare decât cea a unei anvelope de vară de aceeași dimensiune.
Conducând cu anvelope de iarnă pe timpul verii, veți consuma mai mult combustibil și veți produce emisii mai mari de CO2.

3 - Pentru confort

Înlocuirea anvelopelor de iarnă cu modele adaptate la condițiile de vară și la temperaturi mai ridicate este o alegere care benefică și pentru confortul șoferului.
Anvelopele de vară garantează o aderență mai bună la drum la temperaturi de peste 30°C, permițându-vă să conduceți confortabil și în siguranță.

storing tyres

Cum îmi pot proteja corespunzător anvelopele de iarnă pe timpul verii ?

La temperaturi mai mari de 7°C, trebuie să înlocuiți anvelopele de iarnă cu anvelope de vară. Înainte de a vă depozita anvelopele de iarnă pentru vară, asigurați-vă că le verificați starea. Anvelopele crăpate nu își fac treaba atât de bine, chiar dacă acestea nu și-au atins limita de uzură. De asemenea, trebuie să verificați cu regularitatea alinierea anvelopelor

Anvelopele fisurate își pierd eficacitatea, chiar dacă nu a fost atinsă limita de uzură. De asemenea, nu uitați să verificați periodic alinierea anvelopelor.

Puteți găsi un service auto profesionist în apropierea dumneavoastră cu ajutorul Localizarii Distribuitorilor

Dar în cazul anvelopelor all-season?

Gama MICHELIN CrossClimate este o anvelopă pentru toate anotimpurile* certificată 3PMSF care oferă o soluție inovatoare pentru anvelopele de vară și de iarnă.

Cu gama MICHELIN CrossClimate puteți conduce în condiții de siguranță atât vara, cât și iarna, toate acestea fără a fi nevoie să vă gândiți că trebuie să vă schimbați anvelopele când se schimbă vremea. Prin urmare, aceste anvelope sunt cea mai bună opțiune pentru conducătorii auto care locuiesc în zonele temperate, unde vremea rămâne blândă pentru cea mai mare a anului, cu valuri de frig ocazionale.

Auto Edito cc 0 32 500 440 max Tips and Advice

Scopul acestui articol este de a oferi îndrumări privind selecția anvelopelor și de a oferi cititorilor informații relevante și precise bazate pe știință, tehnologie, rezultatele testelor și experiența Michelin. Dacă vom conștientiza că informațiile sunt incorecte sau inexacte în articol, vom încerca să le corectăm. Cu toate acestea, Michelin își declină orice responsabilitate sau responsabilitate în ceea ce privește informațiile conținute în articole, care, fără excepție, sunt de natură generală, nu sunt neapărat complete, exacte sau actualizate și nu pot fi considerate sfaturi legale sau profesionale.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web