Auto Fundal perfect header max Sugestii și sfaturi

Alegerea anvelopei perfecte pentru SUV

Întrucât clasa autovehiculelor utilitare sport (SUV) continuă să domine nu doar piața auto locală, ci și vânzările de autoturisme noi din întreaga lume, înțelegerea acestei clase este, fără îndoială, crucială.

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Popularitatea SUV-ului a crescut masiv în Europa începând cu 2010. 

Cu toții ne alegem o mașină din diverse motive. Motivul principal este legat de deplasările zilnice către și de la locul de muncă: 36% dintre britanici folosesc mașina doar pentru a merge la serviciu. Orele de aglomerație vor impune, adesea, mașina cu care ne deplasăm, mai ales în cazul celor care muncesc în interiorul și în apropierea centrului orașului, eficiența consumului de combustibil și manevrabilitatea fiind printre principalele motive pentru sunt cumpărate mașinile. Indiferent de motivul deplasării sau poate de stilul dumneavoastră unic de șofat, cu toții avem un punct comun atunci când ne urcăm la volan - siguranța.

Auto Fundal blue banner max Sugestii și sfaturi

În mod evident, există o serie de funcționalități de siguranță prezente în autovehiculele moderne, de la tehnologii inteligente cum este sistemul de asistență pentru șofer, până la caracteristici vechi de zeci de ani, cum sunt frânele. Totuși, singura parte a mașinii dumneavoastră care se află în contact permanent cu asfaltul este anvelopa. Prin urmare, o anvelopă corespunzătoare montată pe autovehiculul dumneavoastră garantează o experiență optimă a șofatului, dar parcurge un drum lung pentru a oferi siguranță. Nu vă pretindem să puteți diferenția între un CrossClimate și un PilotSport, dar aici, în cadrul Michelin, avem un istoric lung în crearea compușilor de top din industria cauciucurilor, de aceea puteți fi liniștiți că șofați o mașină cu anvelope de calitate ridicată.

Acest articol vă va îndruma în mod corespunzător pentru a înlocui anvelopele SUV-ului dumneavoastră, luând în considerare nivelul de utilizare zilnică, stilul de șofat și modelul SUV-ului.
 

Cum să înțelegeți anvelopa dumneavoastră

În primul rând, merită să înțelegeți variantele de anvelope. Pentru SUV-uri, opțiunile pot fi grupate în sens larg în trei categorii principale, apoi pot fi împărțite în multe subsecțiuni mai mici. Trioul de alternative este alcătuit din cele de Vară, Iarnă și All-season.

Auto Edito summer max Sugestii și sfaturi

Anvelopele de vară sunt fabricate dintr-un compus de cauciuc mai dur, cu mai puține caneluri inversate. Lipsa deformărilor semnificative permite anvelopelor să devină mai suple la temperaturi mai ridicate; în mod similar, forma crestăturilor previne acvaplanarea atunci când suprafața cauciucului intră în contact cu cantități mari de apă. Mai mult, dimensiunea și adâncimea proiectate cu grijă ale profilurilor asigură o frecare mai mică decât cele ale concurenților, accentuând aderența, ceea ce înseamnă că anvelopele de vară sunt mult mai economice - îmbunătățind eficiența consumului de combustibil. Cu toții ne dorim să intrăm cât mai rar în benzinării!
 

Auto Editol winter max Sugestii și sfaturi

Anvelopele de iarnă, pe de altă parte, sunt fabricate având caneluri multe și de dimensiuni mai mici, ceea ce ajută cu succes la dispersarea apei acumulate la suprafață, aspect obișnuit pe timpul lunilor de iarnă. Aceste atribute își dovedesc, de asemenea, valoarea în ceea ce privește aderența în condiții de gheață și zăpadă, întrucât anvelopele, în fapt, compactează precipitațiile groase, îmbunătățind tracțiunea. În aceeași măsură, cele utilizabile în toate anotimpurile preiau calitățile ambelor anvelope și le combină în cadrul unui singur compus, atotcuprinzător, util pentru oricare condiții meteo, pe parcursul întregului an. Ca prim exemplu vom lua anvelopa CrossClimate pentru SUV-uri, o anvelopă pregătită pentru orice condiții meteo.

Alegerea celor pasionați

Este mai mult decât probabil ca automobiliștii pasionați de SUV-uri să se așeze la volanul unui super SUV, numit și SUV de lux (SSUV). Această sub-secțiune include mașini gen Porsche Cayenne sau Range Rover Evoque, care combină performanța așteptată de la un supercar cu luxul pe care îl putem anticipa de la o limuzină condusă de un șofer.

Pentru acești proprietari, șofatul este o pasiune, iar alegerea unei DSG, transmisia cu padele, are un singur rezultat - modul sportiv. Este adevărat, puterea fără restricții este esențială pentru acești automobiliști.

Accelerația, frânarea și virajele nemiloase aduc anvelopele la temperaturi considerabil ridicate. Totuși, vă sugerăm să evitați, în general, astfel de manevre, deoarece vor accelera micșorarea profilului. În cazul mașinilor ce se încadrează, mai degrabă, la categoria sport, vă recomandăm anvelopele din gama Pilot Sport, la categoria all-season existând CrossClimate SUV ca opțiunea cea mai potrivită. Întrucât temperaturile din România scad rar la niveluri considerate extreme, compușii de tip all-season sunt, adesea, suficienți. Totuși, dacă veți înfrunta condiții de iarnă extremă la bordul unui Super SUV, anvelopa Latitude Alpin este liderul clasei sale.

guide drive in snow 2

Autovehiculul de zi cu zi

După cum am menționat anterior, mulți automobiliști își vor utiliza mașinile doar pentru naveta zilnică; motivul este faptul că după ce și-au petrecut zilele lucrătoare în trafic, ultimul lucru pe care și-l doresc în weekend este să șofeze. Acest tip de tranzit nu diferă, totuși, de restul, decât prin caracteristicile deplasării, ce vor apela, într-o anumită măsură, la cea mai potrivită anvelopă. Șoferul obișnuit, care va acorda adesea atenție consumului de combustibil și siguranței de deplasare, va opta, cel mai probabil, pentru un SUV compact. Renault Captur este unul dintre exemplele de SUV compact, asigurând un consum decent de combustibil, dar și de spațiu interior.

Pentru șoferul unui astfel de vehicul, raportul optim preț - performanță este aspectul cel mai important. Șoferul unui astfel de vehicul poate fi precaut atunci când cumpără, dar obiectul cumpărat reprezintă un aspect important al vieții sale. Adesea, rezultatul este că acest șofer face economii considerabile. O raritate a șofatului în stil agresiv face din Crossclimate+ cea mai eficientă alegere în ceea ce privește compusul. Datorită crestăturilor fluide, care se adaptează la un domeniu larg de temperaturi, aceste anvelope rezistă, în medie, cu mai mult de 11.000 de mile față de cele ale concurenței. Mai mult, canelurile curate oferă în mod continuu aderență optimă atunci când striațiile extrem exterioare încep să se uzeze.

Mașina bună la toate

Frumusețea SUV-ului de care vorbeam mai devreme este reprezentată de versatilitatea sa completă care oferă oportunități nelimitate. Pentru cei care trebuie să participe la întâlniri de afaceri în timpul săptămânii, apoi să tracteze rulota vineri seara, mașinile de tipul Toyota Land Cruiser reprezintă o alegere stilată, ageră și puternică. În timpul lunilor de vară, un SUV 4x4 trebuie să apeleze la anvelopa Latitude Cross, care se descurcă bine și pe șosele și pe teren accidentat - asigurând o conectare armonioasă între cele două tipuri de suprafețe.

Latitude Cross îi ajută pe șoferi pe parcursul întregului an. Totuși, dacă plănuiți deplasări frecvente pe gheață și zăpadă, mai ales în zona dumneavoastră în lunile de iarnă, ați putea apela la Latitude Alpin, care oferă o tracțiune mai bună în aceste condiții. În mod similar, inovatoarea tehnologie Stabiligrip oferă o rezistență mai mare la deplasările cu viteze ridicate.

Autovehiculul de familie

În mod evident, absolut fiecare mașină din clasa ei are diverse utilizări și poate fi modificată pentru a corespunde nevoilor șoferului. Totuși, cele similare lui Nissan Qashqai reprezintă o preferință particulară pentru familii datorită economiilor sale de combustibil și vastului spațiu interior. Datorită capacității lui Qashqai de a extinde spațiul disponibil, de a monta kituri sport și cutii de cumpărături, nu e de mirare că și-a întărit poziția fermă de favorit. Totuși, asigurarea unui magnetism lin cu șoseaua a acestui SUV compact este crucială.

Se pot utiliza diverse anvelope pe mașinile similare cu Qashqai, deoarece acest model se poziționează în mod clar ca fiind un crossover. În ceea ce privește anvelopele de vară, Primacy 4, care se mândresc cu o siguranță superioară identică indiferent de uzură, reprezintă o opțiune, având forme sculpturale inovatoare ce asigură 22% din spațiu pentru a evacua mai multă apă. Ca alternativă, Pilot Sport 4 oferă o tracțiune îmbunătățită pe drumuri umede datorită canelurilor lor longitudinale late și adânci.
 

Auto Edito booming small max Sugestii și sfaturi

Deși aceasta este situația, după cum am menționat anterior, anvelopa CrossClimate+ pentru toate anotimpurile asigură o performanță excelentă uniformă, indiferent de condițiile meteo, oferindu-vă confort și încredere de la primul și până la ultimul kilometru parcurs.

Pentru mai multe informații despre gama largă de anvelope ale Michelin, nu doar cele pentru SUV-uri, ci pentru toate autovehiculele, contactați-ne chiar astăzi.

4w 461 tire michelin crossclimate 2 en product in context 2 nosignature landscape

Descoperiți SUV-urile

Am conceput un ghid ușor de parcurs, care conține tot ceea ce trebuie să știți despre anvelopele SUV.

Auto Edito tyre in page max Sugestii și sfaturi

Întrebări frecvente privind SUV-urile

Am primit toate întrebările posibile în ceea ce privește anvelopele SUV; expertiza noastră este de neegalat.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web