4w 461 tire michelin crossclimate 2 en us product in context dry no signature 16 slash 9

 Ce trebuie să faceți dacă apar schimbări ale comportamentului rutier? 

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Comportament rutier, manevrabilitate… Uneori, șoferii pot observa o schimbare în comportamentul vehiculului, chiar dacă nu au făcut nimic special. Sau cel puțin așa cred aceștia! Ce ar trebui să facă șoferii când observă o manevrabilitate a anvelopelor deficitară în timpul deplasării? Pentru a ajuta la o diagnoză corectă trebuie efectuată o vizită la specialist.

Citiți în continuare, pentru a afla mai multe alături de MICHELIN.

Ce este manevrabilitatea?

Manevrabilitatea se referă la modul în care vehiculul/anvelopa răspunde la numeroasele solicitări ale șoferului, cum ar fi direcția, accelerarea și frânarea. Manevrabilitatea este esențială atât în ceea ce privește siguranța, cât și stabilitatea și plăcerea de a conduce vehiculul.

44340525 m

De ce s-a schimbat manevrabilitatea?

O bordură, o groapă, o denivelare pentru reducerea vitezei... există mai multe cauze care pot schimba comportamentul vehiculului.

4w 387 tire michelin energy xm2 plus en us features and benefits 2 signature 16 slash 9

Dacă s-a schimbat geometria roților este posibil să simțiți o lipsă de reacție a direcției și mai multe vibrații sau ca vehiculul să tragă într-o parte, de exemplu.

Oricare ar fi motivul, vestea bună este că defecțiunea poate fi reparată. Serviciile profesionale de geometrie sau echilibrare a roților pot rezolva problema.

De ce anvelopele au un rol important pentru manevrabilitatea unui vehicul?

Din punct de vedere al șoferului, manevrabilitatea se măsoară mai ales prin modul în care vehiculul răspunde la acțiunile șoferului. Totul ar trebui să funcționeze perfect, consecvent și fără surprize.

Pentru producătorii de vehicule, manevrabilitatea influențează semnificativ performanțele. Precum și siguranța și plăcerea de a conduce, care sunt esențiale pentru omologarea anvelopelor. Într-adevăr, este una dintre performanțele cele mai comentate de specialiști (de liderii de opinie și la evenimente de presă), precum și de șoferi.

Îmbunătățirea manevrabilității este deosebit de complexă, deoarece depinde de o serie de factori aflați pe trei niveluri diferite, și anume:

  • Vehiculul (geometrie și distribuția greutății),
  • Elementele implicate în contactul vehiculului cu solul (anvelopele, direcția și suspensia),
  • Sistemele de asistență la condus (controlul stabilității și axa de direcție).

Anvelopele influențează semnificativ comportamentul rutier, deoarece asigură transmiterea forțelor care apar între vehicul și sol, pentru a menține traiectoria impusă de șofer.

Manevrabilitatea anvelopelor este evaluată printr-o serie de teste (atât obiective, cât și subiective, pe carosabil uscat, ud și în condiții de laborator).

Manevrabilitatea poate fi restabilită de obicei prin geometria roților. Dar, în cazul unui impact important, piesele mecanice ale vehiculului pot fi afectate și deteriorate.

De ce geometria roților este esențială pentru siguranță?

129754498 m

Dacă geometria suspensiei vehiculului este incorectă, este posibil ca manevrabilitatea acestuia să fie modificată și ca siguranța să fie compromisă. Este posibil să observați uzura neuniformă a anvelopelor.

Pentru a beneficia de cea mai bună manevrabilitate, pentru a vă proteja anvelopele de uzura neuniformă și/sau rapidă și pentru a economisi combustibil, este important ca geometria să fie corectă.

Dar echilibrarea roților?

O anvelopă echilibrată corect, cu o distribuție uniformă a greutății, se rotește în jurul axei sale fără a provoca vibrații. Pentru o echilibrare perfectă, în anumite puncte din jurul jantei sunt amplasate greutăți.

Operația poate fi efectuată doar de specialiști, deoarece necesită echipamente de măsurare specifice. Anvelopele echilibrate corect asigură un confort sporit la rulare, o durată de viață mai lungă a anvelopelor și o uzură mecanică mai redusă. Aflați mai multe despre echilibrarea roților

Cum puteți găsi un specialist în geometria și echilibrarea roților în apropiere?

Există mai multe modalități de căutare a unui serviciu de „echilibrare anvelope în apropiere” și de găsire a unui service specializat. Corectarea geometriei roților va ajuta la îmbunătățirea manevrabilității anvelopelor. Utilizați instrumentul de localizare a distribuitorilor.

map search desktop

Găsiți rapid un magazin de anvelope din apropierea dumneavoastră

Caută după
Adresă, Oraș sau Cod poștal
Autoturism
  • Autoturism
  • Motocicletă
Află locația mea
Caută
Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web