mașină banner antet ajutorselecțieanvelopăpotrivită sugestii și sfaturi

Cum aleg anvelopa potrivită

Aflați dimensiunea anvelopei vehiculului dumneavoastră

car edito find tyre size tiresidewall tips and advice

Aflați dimensiunea de pe anvelopa dumneavoastră

  • Uitați-vă la flancul uneia dintre anvelopele dumneavoastră și notați numerele și literele de pe acesta.
  • Informațiile vă vor ajuta să găsiți anvelope care se potrivesc mașinii dumneavoastră.

 

Ce înseamnă aceste litere și numere? 

Lățimea anvelopei sau lățimea secțiunii

Lățimea anvelopei (sau grosimea) în milimetri este măsurată de la punctul cel mai lat al anvelopei al flancului exterior până la cel mai lat punct al flancului interior.

Raport de aspect

Raportul de aspect este relația între înălțimea flancului anvelopei și lățimea anvelopei. Cu cât este mai mic raportul, cu atât mai mică este înălțimea flancului, ceea ce înseamnă un viraj mai bun, dar o călătorie mai puțin lină.

Structură

Reprezintă structura internă a anvelopei. Tipurile pot fi: „Radial”, precum majoritatea anvelopelor, D pentru „Structură diagonală” sau B pentru „Structură cu centură încrucișată” (Belted).*

Diametru roată

Numărul este în inchi și indică diametrul roții pentru care este concepută anvelopa.

Indice de sarcină

Indică greutatea maximă pe care o anvelopă  este certificată să o susțină la o presiune ideală. Numerele se referă la un tabel care specifică sarcina pe care o poate suporta anvelopa De exemplu 97 = 1609 pounds.

car sku loadindexchart tips and advice
car sku speed rating chart tips and advice

Tabel regim de viteză

Arată viteza maximă la care o anvelopă este autorizată să suporte o sarcină în condiții specifice. Regimul de viteză începe de la A (cel mai redus) până la Y (cel mai înalt), cu o excepție: H se încadrează între U și V. Pentru a găsi viteza maximă pentru anvelopa dumneavoastră, consultați tabelul cu regimul de viteză. Depășirea limitei legale de viteză nu este nici recomandată, nici sprijinită.

Găsiți dimensiunea anvelopei în manualul vehiculului dumneavoastră sau pe ușa de la mașină

  • Găsiți informațiile în manualul vehiculului dumneavoastră în torpedou sau pe abțibildul cu informații despre anvelope lipit pe ușa laterală a șoferului.
  • De obicei, acele elemente conțin toate informațiile legate de dimensiunea și specificațiile anvelopei, precum și presiunea corespunzătoare.
car edito tireandloadinginformation tips and advice
car edito whatareoetires tips and advice

Ce sunt anvelopele OE?

OE vine de la „echipament original”, ceea ce înseamnă că anvelopele au fost aprobate de producătorul mașinii dumneavoastră pentru a fi considerate standard pe vehiculul dumneavoastră.

Unii producători de mașini, precum Audi, BMW, Mercedes și alții își echipează vehiculele cu anvelope care sunt realizate special pentru marca lor. Aceste anvelope au un marcaj OE special pe flanc. În acest caz, Michelin recomandă înlocuirea anvelopelor mașinii dumneavoastră doar cu anvelope echipate cu marcajul OE necesar.

Tabel de marcaje OE conform mărcii vehiculului:

 = BMW, Mini
MO = Mercedes
AO = Audi
VO = Volkswagen
N0, N1, N2, N3, N4 = Porsche
MO1 = AMG
RO1 = QUATTRO

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web