compare tyres L

Cum se procedează pentru compararea anvelopelor?

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Pe ce ar trebui să vă bazați când vine vorba despre compararea anvelopelor pentru a o alege pe aceea care vă va mulțumi pe deplin? Acest articol abordează criteriile principale de performantă care trebuie avute în vedere, ajutoarele de decizie care pot fi utilizate și cel mai bun sfat Michelin. Vom discuta despre modul de a alege anvelopa potrivită în cadrul aceleiași game de anvelope și vă vom pune la dispoziție ajutoare de decizie, cum ar fi testele independente ale anvelopelor, etichetarea și site-urile când vine vorba despre compararea anvelopelor. În final, vom discuta despre un alt criteriu important: performanța pe termen lung. 

Criteriul principal la performanței când vine vorba despre compararea anvelopelor

Pentru a asigura eficiența, anvelopele trebuie să ofere numeroase caracteristici de performanță, adesea opuse. Îmbunătățirea uneia dintre aceste performanțe nu trebuie să le afecteze pe celelalte.

Aderența este criteriul de luat în calcul când vine vorba despre compararea anvelopelor

Tracțiune sau aderență

Rețineți - anvelopele sunt unicul contact al vehiculului dvs. cu șoseaua, deci aderența joacă un rol esențial în siguranța dvs. Abilitatea de a frâna, de a vira, de a accelera sau de a avea stabilitate la viteze mai mari depind toate de aderența anvelopei dvs. Fiecare tip de anvelopă este proiectat pentru a asigura aderența pentru anumite tipuri de condiții meteo și pentru condiții de rulare specifice. De aceea este atât de important să vă gândiți cum și unde veți conduce și ce tip de aderență aveți nevoie pentru a alege anvelopele.

Longevitatea este un criteriu de luat în calcul pentru comparare anvelope

Longevitatea

Durata până la uzarea profilului benzii de rulare este un element important care vă asigură că investiția dvs. este rentabilă. Pot exista diferențe uriașe între kilometrajele anvelopei în funcție de modelul anvelopei și de calitatea acesteia. Anvelopele sport (anvelopele de înaltă performanță) tind să aibă o durată de viață mai mică a benzii de rulare decât anvelopele standard pentru automobile din cauză că modelul este concentrat pe aderență și performanță în loc de longevitate. Cum și unde veți conduce și dacă veți avea grijă sau nu de anvelopele dvs. va afecta de asemenea longevitatea anvelopelor. 

Anvelopele eficiente energetic vă pot ajuta să economisiți carburant și ar trebui, prin urmare, să fie luate în calcul când vine vorba despre compararea anvelopelor

Eficiența energetică

Știați că 1 din 5 rezervoare de carburant se consumă din pricina rezistenței la rulare pe șosea a anvelopelor? Anvelopele pot avea un impact mare asupra consumului de carburant al vehiculului dvs. Unele anvelope au o construcție specifică și materiale care ajută la reducerea rezistenței la rulare. Cumpărând anvelope eficiente energetic, care oferă o rezistență redusă la rulare puteți economisi carburant sau puteți extinde autonomia bateriei pentru vehiculele electrice - un alt mod de a vă rentabiliza investiția.

Asigură performanță de manevrabilitate și oferă direcție și virare precise.

Manevrabilitatea

Manevrabilitatea este modul cum răspunde vehiculul dvs. la solicitările șoferului (cum ar fi direcția, accelerația, frânarea) și la condițiile de drum. Anvelopele cu manevrabilitate excelentă pot îmbunătăți siguranța - menținând vehiculul stabil și șoferul în control - precum și plăcerea condusului.
Anvelopa joacă un rol deosebit de important în manevrabilitate:
Transmite instrucțiunile șoferului de la roată la sol. În general, anvelopele sport de înaltă performanță sunt proiectate pentru a maximiza performanța de manevrabilitate și pentru a oferi o direcție și o virare precise.

Alegeți anvelope optimizate pentru un confort sporit

Confortul și zgomotul

Confortul la condus se referă la modul în care anvelopa protejează șoferul de iregularitățile șoselei. Anvelopele optimizate pentru un confort sporit au o construcție special proiectată pentru a ajuta la absorbirea șocurilor și a asigura o deplasare lină.
Un alt element important pentru un condus agreabil este deplasarea fără zgomot. Acest aspect este determinat de modelul de bandă de rulare al anvelopei - numărul de caneluri din anvelopă și pozițiile acestora. În general, cu cât modelul arată mai agresiv, cu atât este mai mare probabilitatea de a genera zgomot. Rețineți că aceste caneluri au un rol important în asigurarea aderenței - decideți dacă această tracțiune suplimentară merită mai mult decât zgomotul pe șosea.

Verificați robustețea anvelopelor prin comparare

Robustețea

Anvelopele trebuie să reziste indiferent ce aduce șoseaua. Robustețea sau duritatea anvelopei reprezintă abilitatea acesteia de a depăși pericolele zilnice de pe șosea. În cazul în care conduceți des pe șosele deteriorate sau nepietruite, căutați anvelope cu construcție ranforsată.

tip7 long lasting performance

Performanța de lungă durată

Indiferent de criteriile de performanță luate în considerare, este important ca ele să dureze pe întreaga durată de viață a anvelopei. Acest lucru înseamnă nu doar compararea anvelopelor atunci când sunt noi, dar și asigurarea faptului că vor continua să performeze pe întregul ciclu de viață până când vor ajunge la indicatorii de uzură. O anvelopă ar trebui să aibă performanțe bune de la primul la ultimul kilometru.

Cum se procedează pentru compararea anvelopelor în cadrul aceleiași game de anvelope?

Fiecare gamă a noastră de anvelope este alcătuită dintr-o selecție de dimensiuni care se potrivesc anumitor vehicule. 

Uneori, o gamă de anvelope va avea mai multe versiuni ale aceleiași dimensiuni de anvelopă, dar cu diferite specificații tehnice cum ar fi:

●    Indici de viteză (ex: S, T, H, V, W, Y, etc.), 
●    Indice de sarcină (ex : 91, 94, XL, etc.), 
●    Marcaje OE (echipament original).

ckh3kw1ft0hms01ijt52wniim tip4 version 680

Aceste specificații tehnice sunt detalii importante care pot determina dacă versiunea respectivă este sau nu compatibilă cu vehiculul dvs. și cu stilul de condus.

Dacă mai multe versiuni sunt compatibile cu vehiculul dvs., recomandăm să alegeți versiunea cu aceleași specificații ca anvelopele originale de echipare, inclusiv marcajul corect OE. 

Marcajul OE se referă la anvelopele fabricate în colaborare cu producătorii auto care îndeplinesc cele mai multe specificații, adecvate fiecărei mărci auto. De exemplu, marcajul „MO" înseamnă anvelope aprobate de Mercedes pentru vehiculele sale. 

Cu toate acestea, marcajul OE nu este o cerință obligatorie, dacă se respectă dimensiunea, indicii de viteză, indicele de sarcină.

Puteți alege în siguranță o versiune cu un indice de viteză mai mare sau cu un indice de sarcină mai mare; cu toate acestea, viteza mai mare sau capacitatea mai mare de sarcină pot afecta negativ durata de viață a benzii de rulare și confortul la condus.

Teste independente care vă ajută când vine vorba despre compararea anvelopelor

Testeri independenți de anvelope, precum reviste specializate sau organizații profesionale vă pot ajuta pentru compararea anvelopelor.

În fiecare an, acești testeri independenți folosesc criterii foarte stricte pentru a evalua performanța anvelopelor, testându-le pe diferite suprafețe. Evaluează astfel diferite aspecte cum ar fi frânarea, manevrabilitatea, rezistența la frânare, zgomotul, etc.

pn008254

Compararea anvelopelor cu etichetare europeană

Etichetarea europeană vă ajută să comparați diferite modele de anvelope (din mărci diferite sau din cadrul aceleiași mărci) pe baza unor criterii obiective. 

De exemplu, dacă doriți o anvelopă de vară Michelin, puteți ezita între Primacy 4 și ePrimacy. Etichetarea arată că ePrimacy are o rezistență mai bună la rulare care ajută la reducerea consumului de carburant și a emisiilor de CO2. Dacă pentru dvs. sunt importante aceste aspecte, etichetarea vă va conduce către ePrimacy.

Etichetarea poate fi, prin urmare, un ajutor pentru luarea deciziilor. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștient că etichetarea este limitată la câteva criterii și că măsoară anvelopele numai atunci când sunt noi, ceea ce nu vă spune nimic despre performanțele anvelopei.

labelling

Compararea anvelopelor pe site-uri de comparare a anvelopelor

Folosirea site-urilor pentru compararea anvelopelor poate fi utilă, dar este important să rețineți că aceste comparații se bazează, în general, pe anvelope noi, ceea ce înseamnă că anvelopele testate nu sunt puse în perspectivă dincolo de un anume nivel de uzură (după ce au făcut câteva mii de kilometri). 

Totuși, unele performanțe ale anvelopelor devin mai puțin eficiente odată cu uzarea, mai ales pe șosele umede și mai ales la frânare. Prin urmare, este de asemenea important, atunci când se compară anvelopele, să se evalueze performanța după ce au început să se uzeze.

Alegerea anvelopelor cu performanță făcută să dureze

Menținerea performanței anvelopei până la ultimul kilometru este exact ceea ce Michelin își propune pentru gamele sale de anvelope.


În etapele de dezvoltare și de producție a anvelopelor noastre, facem toate eforturile pentru a obține cea mai bună performanță fără compromis atunci când sunt noi și ne dorim ca această performanță să se mențină la un nivel excelent până la ultimul kilometru, după atingerea nivelului maxim de uzură. 

115454201 m
Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web