car edito hub hiver my winter tyres

FAQ Cum alegeți anvelopele potrivite – Anvelope de iarnă

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Am nevoie de anvelope de iarnă dacă am un vehicul 4x4?

Vehiculele 4x4, cunoscute de asemenea sub numele de vehicule cu tracțiune integrală, oferă o tracțiune mai bună pe zăpadă decât vehiculele care au doar tracțiune frontală sau tracțiune pe spate. Cu toate acestea, rămân mai puțin eficiente decât vehiculele cu echipament de iarnă instalat (anvelope de iarnă 3PMSF sau anvelope pentru 4 anotimpuri 3PMSF).

Cu anvelope de vară, tracțiunea integrală compensează parțial pentru lipsa de aderență în timpul deplasării în rampă. Însă, la coborârea unei pante, tracțiunea integrală nu are un efect prea mare și, deoarece vehiculul cântărește mai mult pe un drum în pantă, este periculos să conduceți fără echipamentul potrivit. Beneficiile anvelopelor 3PMSF nu pot fi întrecute.

Pot pune lanțuri pe orice vehicul?

Cele mai multe vehicule pot folosi lanțuri clasice sau standard.

Unele vehicule, însă, necesită instalarea unor lanțuri specifice.

Începeți verificând la producător pentru a vedea dacă autovehiculul poate utiliza lanțuri standard. Anumite vehicule nu pot circula legal pe șosele cu lanțuri clasice, deoarece nu există suficient spațiu între anvelope și caroseria mașinii. Dacă instalați lanțuri pe acest tip de vehicul, vă puteți deteriora anvelopele sau alte părți ale autovehiculului. În acest caz, va trebui să utilizați lanțuri de tip scară.

Pentru a afla mai multe despre lanțurile oferite de MICHELIN LIFESTYLE, vizitați: Click aici!

 

Care este scopul anvelopelor cu crampoane?

În regiunile și țările care le permit, anvelopele cu crampoane sunt recomandate pentru a face față condițiilor meteo extreme de iarnă. Pe drumurile cu gheață și drumurile acoperite cu polei, acestea depășesc performanțele anvelopelor de iarnă fără crampoane. 

Pot conduce pe șosea cu anvelopele mele cu crampoane?

În România, anvelopele cu crampoane nu sunt permise de legislația în vigoare.


 

Aveți nevoie de roți speciale pentru anvelopele de iarnă?

Vă puteți instala anvelopele de iarnă pe roțile obișnuite. Pentru conducătorii auto care folosesc anvelope de iarnă, Michelin recomandă folosirea anvelopelor de vară în timpul verii, ceea ce înseamnă că trebuie să schimbați anvelopele de două ori pe an:

O dată primăvara pentru a trece de la anvelope de iarnă la anvelope de vară. O dată toamna pentru a trece de la anvelope de vară la anvelope de iarnă
Desigur, înlocuirea anvelopelor are și un anumit cost. O alternativă este de a avea două seturi de roți (jante + anvelope), una cu anvelope de iarnă și una cu anvelope de vară. În acest fel, puteți schimba pur și simplu roțile fără a fi nevoie să demontați anvelopele, economisind bani.

Articole care v-ar putea interesa

Scopul acestui articol este de a oferi îndrumări privind selecția anvelopelor și de a oferi cititorilor informații relevante și precise bazate pe știință, tehnologie, rezultatele testelor și experiența Michelin. Dacă vom conștientiza că informațiile sunt incorecte sau inexacte în articol, vom încerca să le corectăm. Cu toate acestea, Michelin își declină orice responsabilitate sau responsabilitate în ceea ce privește informațiile conținute în articole, care, fără excepție, sunt de natură generală, nu sunt neapărat complete, exacte sau actualizate și nu pot fi considerate sfaturi legale sau profesionale.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web