liv mich eprimacy close up master v03 njo

Cum poate fi mărită autonomia unui vehicul electric?

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Doriți să îmbunătățiți autonomia vehiculului dumneavoastră electric? Descoperiți provocările și soluțiile pentru a obține un kilometraj maxim pentru vehiculul dumneavoastră electric.

Cum pot mări autonomia vehiculului electric? 

Există patru moduri principale prin care un șofer poate mări autonomia vehiculului electric:

liv mich pilotsportev closeup master v04 njo

Adoptați un stil de condus lin, anticipativ

Cel mai important factor care afectează autonomia medie a unui vehicul electric este cunoscut ca fiind condusul eco.

Condusul eco este factorul principal care permite optimizarea consumului de energie și se referă atât la modul în care șoferul accelerează, cât și la modul în care decelerează. Un șofer care accelerează rapid în mod frecvent după ce oprește la semafor și frânează brusc va avea o autonomie mai redusă decât un șofer cu un stil de condus mai lin.

Viteza este, de asemenea, un factor. Autonomia variază în funcție de mediul în care conduceți: în oraș, în afara lui sau pe autostradă. Cu cât viteza este mai mare, cu atât autonomia este mai mică. 

Fiți la curent cu întreținerea vehiculului

adobestock 127114466

Dacă trebuie să rețineți un lucru, acela este că autonomia unui vehicul electric este influențată considerabil de întreținerea corespunzătoare a acestuia. Nu doar în privința verificărilor periodice de întreținere efectuate de un mecanic, dar și al reviziilor periodice și monitorizării presiunii în anvelopele vehiculului electric.

De exemplu, iarna poate afecta direct autonomia vehiculului electric: când temperatura scade, eficiența generală a bateriei și motorului tind să scadă. Sub zero grade este posibil să fie afectată și autonomia. De aceea, mulți producători oferă opțiunea de a putea încălzi vehiculul înainte de a porni la drum.

Presiunea în anvelopele vehiculului electric este, de asemenea, un factor important care afectează autonomia vehiculului electric. Deplasarea cu o presiune prea mică în anvelope va duce la un consum inutil de electricitate, deoarece crește rezistența la înaintare a anvelopelor. Ca să nu mai vorbim de faptul că umflarea incorectă a anvelopelor poate duce la uzura prematură a acestora...

Eliminați toate sarcinile și elementele inutile

Autonomia depinde de sarcina pe care o transportă vehiculul: cu cât masa vehiculului este mai mare, cu atât pentru deplasarea acestuia este nevoie de mai multă energie. Masa suplimentară provoacă inevitabil o reducere a autonomiei. Așadar, verificați să nu transportați obiecte inutile în portbagaj!

Și aerodinamica joacă un rol important. Portbagajele de plafon, suporturile pentru biciclete și altele vor adăuga rezistență la înaintare, vor crește consumul de energie și vor reduce autonomia. Pentru optimizarea eficienței vehiculului electric, dacă nu plecați în vacanță eliminați toate accesoriile externe, pentru a maximiza autonomia vehiculului electric.

Dotați vehiculul cu anvelope potrivite pentru vehiculele electrice

Dotarea vehiculului cu anvelope pentru vehiculele electrice este esențială pentru maximizarea eficienței vehiculului electric din punct de vedere al autonomiei. Anvelopele joacă un rol esențial, mai ales prin ceea ce noi numim rezistența la rulare. Pentru ca o anvelopă să se învârtă trebuie să disipeze puțină energie, iar această cantitate mică de energie disipată reduce autonomia bateriei. Mai exact: cu cât rezistența la rulare este mai mică, cu atât autonomia vehiculului electric este mai mare.

Prin urmare, pentru Michelin rezistența la rulare este unul dintre principalii factori care influențează designul anvelopelor destinate vehiculelor electrice:

În gama anvelopelor de schimb premium, MICHELIN e.Primacy îmbunătățește eficiența energetică a unui vehicul electric, crescând astfel autonomia cu aproximativ 7% sau 30 km, în cazul unui vehicul cu o autonomie de 400 km, comparativ cu alte anvelope din aceeași categorie (1)(2). În cazul vehiculelor electrice de înaltă performanță, MICHELIN Pilot Sport EV asigură o creștere a autonomiei cu 60 km (3)des up to 60km of additional range(3)

De unde știți care anvelope oferă cea mai redusă rezistență la rulare? 

Cum puteți găsi cele mai potrivite anvelope pentru vehiculul dumneavoastră electric? Ei bine, în unele țări, de exemplu în Europa (și în curând China), există un autocolant specific - cum ar fi autocolantul de pe un frigider, de exemplu. Pe acest autocolant, „Clasa A” înseamnă cea mai redusă rezistență la rulare. Așadar, dacă ar fi să comparați anvelopele „Clasa A” cu anvelopele „Clasa C”, ați obține o autonomie mai mare în primul caz.

MENȚIUNI LEGALE:

(1) - Se consideră că MICHELIN e.Primacy face parte din categoria anvelopelor de vară Premium, alături de mărcile CONTINENTAL, GOODYEAR, BRIDGESTONE, PIRELLI, DUNLOP, care nu sunt dedicate echipării originale (respectiv nu sunt proiectate pentru a respecta standardele specifice producătorilor de automobile), ci pot fi achiziționate de la distribuitori.

 

(2) - Autonomie crescută a bateriei și reducere a emisiilor de CO2 - când este nouă, anvelopa MICHELIN e.PRIMACY generează în medie o rezistență la rulare cu 2 kg/t mai redusă decât concurenții, care se traduce în o reducere a consumului de combustibil cu până la 0,21 l/100 km și a emisiilor de CO2 cu până la 5 g, pentru un VW Golf 7 1,5 TSI sau o creștere a autonomiei cu până la 7%, pentru un VW e.Golf.

 

(3) - Studiu intern privind rezistența la rulare realizat în 10/2020, pentru dimensiunea 255/45 R19, care a comparat MICHELIN Pilot Sport EV (6,7 kg/t) cu MICHELIN Pilot Sport 4 SUV (8,8 kg/t). Pentru un vehicul electric cu o masă de 2.151 kg și o autonomie de 540 km, acest decalaj de 2,1 kg/t asigură un câștig de autonomie de peste 60 km sau mai mult de 10% din autonomia inițială.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web