tyres for electric cars

Anvelopele pentru vehicule electrice: un element important al mobilității electrice 

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Am constatat cu toții: vehiculele electrice sunt mai silențioase, mai grele și accelerează foarte rapid. Așadar, ce anvelope pentru vehiculele electrice ar trebui să utilizați, pentru a maximiza confortul la volan și autonomia vehiculului dumneavoastră electric? Astăzi, problema performanțelor anvelopelor pentru vehicule electrice este la fel de importantă ca autonomia bateriei și numărul stațiilor de încărcare.

Senzații noi, cele mai bune anvelope pentru vehiculele electrice 

The range challenge of electric cars

Accelerarea, frânarea, cuplul, nivelul de zgomot... condusul unui vehicul electric oferă o experiență inedită. Un drive test simplu și veți simți că sunteți pe un covor zburător, cu doar zgomotul vântului și al anvelopelor pentru vehicule electrice pe fundal. Un campion al mobilității durabile atât pentru șosea, cât și pe circuite, Michelin explorează de mult timp tehnologiile anvelopelor pentru vehicule electrice, în special prin implicarea sa în Formula E, unde este partener încă de la primul sezon, din 2014. Concurența acerbă în clasa vehiculelor electrice a servit ca laborator de dezvoltare și transfer tehnologic, în special în domeniul eficienței energetice, pentru a oferi cele mai bune anvelope posibile pentru mașinile electrice.

Problema autonomiei vehiculelor electrice 

Viitorul vehiculelor electrice depinde parțial de autonomia acestora, care reprezintă un factor important pentru adoptarea lor de către public. Autonomia poate fi extinsă prin adoptarea unui stil de condus mai economic și utilizarea frânării cu recuperarea energiei, atunci când este posibil. Însă acest lucru nu este suficient. Așa că producătorii investesc semnificativ în programe de cercetare și dezvoltare, pentru a crea baterii tot mai eficiente și mai compacte. Dezavantajul este însă că bateriile devin din ce în ce mai grele, ceea ce duce la uzura accelerată a anvelopelor. Pentru producătorii de anvelope, aceasta reprezintă o dublă provocare: anvelopele pentru vehicule electrice trebuie să transporte sarcini mai grele și să ofere în același timp o longevitate excelentă. Michelin a reușit să facă față provocării cu succes, prin dezvoltarea a două anvelope: MICHELIN e.Primacy și MICHELIN Pilot Sport EV.

Anvelope MICHELIN pentru vehicule electrice: sporiți autonomia bateriei 

Datorită elastomerului cu elasticitate ridicată, anvelopa MICHELIN e.Primacy oferă performanțe excelente în categoria EV, atât în ceea ce privește longevitatea, cât și rezistența la rulare. Aceasta permite creșterea autonomiei unui vehicul electric cu 7% * (1), echivalentul a 30 km în plus pentru o călătorie de 400 km. Ceea ce se poate dovedi foarte util la sfârșitul unei călătorii, atunci când trebuie să ajungeți la cea mai apropiată stație de încărcare. Anvelopa MICHELIN Pilot Sport EV, proiectată pentru un stil de condus mai sportiv, oferă o rezistență la rulare extrem de redusă, datorită tehnologiei GreenPower Compound și asigură o creștere a autonomiei cu 60 Km* (2). Pentru șoferii care doresc să profite la maximum de potențialul vehiculului, această îmbunătățire a eficienței energetice - datorită anvelopelor pentru vehicule electrice - poate face cu adevărat diferența.

Vehiculele electrice pot fi conduse și sportiv! 

Se spune că electricitatea călătorește cu viteza luminii. Un lucru este sigur, accelerația unei mașini electrice performante poate fi cu adevărat explozivă, dacă are montate anvelopele pentru vehicule electrice corespunzătoare. MICHELIN Pilot Sport EV este o anvelopă pentru vehicule electrice ce poate fi utilizată pe drumurile publice, proiectată pentru un condus sportiv și dezvoltată pe baza experienței Michelin în Formula E. Este capabilă să gestioneze accelerațiile puternice și distribuția maselor specifice acestor vehicule. Anvelopa  MICHELIN Pilot Sport EV realizează acest lucru datorită tehnologiei ElectricGrip Compound TM, care utilizează cauciuc cu rigiditate ridicată. Potrivită pentru un condus sportiv, care solicită semnificativ anvelopele, asigură o aderență optimă atât pe carosabil uscat, cât și ud. Astfel, anvelopa MICHELIN SPORT PİLOT EV maximizează plăcerea de a conduce, garantând în același timp performanțe și siguranță.

De la curse de ciclism la biciclete electrice

Astăzi, 1 din 5 biciclete vândute sunt electrice. Michelin răspunde nevoilor pasionaților de ciclism, cu gama sa de anvelope destinate bicicletelor electrice. Modelul MICHELIN PROTEK are o robustețe și o aderență excelente, pentru o deplasare sigură în oraș, indiferent de condițiile meteorologice. Pentru utilizatorii de biciclete electrice acest lucru înseamnă mai puține pene de cauciuc și asistență electrică îmbunătățită.

From cycle racing to e-bikes

Mențiuni legale

*(1) Autonomie mai mare și emisii mai reduse de CO2 - nou, anvelopa MICHELIN e-PRIMACY oferă o rezistență la rulare mai redusă cu 2 kg/t decât concurența, echivalentul unei economii de combustibil de până la 0,21 l/100 km. Aceasta corespunde unei reduceri cu 5 g a emisiilor de CO2 ale unui VW Golf 7 1,5 TSI și unei creșteri cu 7% a autonomiei unui VW e.Golf. Teste privind rezistența la rulare, realizate pe aparatul de testare de Applus Idiada, la solicitarea Michelin, în iulie (pe anvelope noi) și august (pe anvelope uzate 2 mm) 2020, pentru dimensiunea 205/55 R16 91V.
* (2) Autonomie mai mare pentru vehiculele electrice de înaltă performanță - studiu intern privind rezistența la rulare realizat în 10/2020 pentru dimensiunea 255/45 R19, care compară anvelopa MICHELIN Pilot Sport EV (6,47 kg/t) cu anvelopa MICHELIN Pilot Sport 4 SUV (8,8 kg/t). Pentru un vehicul electric care cântărește 2.151 kg și are o autonomie de 540 km, această diferență de 2,3 kg/t permite o creștere a autonomiei cu peste 60 km, echivalentă cu o îmbunătățire cu 10% față de autonomia inițială.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web