ana banner gorseli

Cele Mai Bune 10 Locuri De Schi & Snowboard Din România

Publicat pe 22 martie 2024 - 10 Citește în minut(e)

Oameni cărora le place să se ocupe de sporturi extreme sau să se implice în diverse activități de acest gen, se îndreaptă, odată cu sosirea lunilor de iarnă, spre stațiunile de schi. În timp ce România este un loc renumit pentru stațiunile sale de schi, frumusețea acestora recunoscută la nivel mondial, fac România să fie o destinație preferată pentru vacanțele de iarnă. România este luată cu asalt de turiști locali în sezonul de schi, în perioada decembrie-martie.Datorită stațiunile sale de schi, pârtiilor largi și diverselor opțiuni de cazare este destinația potrivită pentru o vacanță plăcută de iarnă. Am pregătit pentru dumneavoastră 10 stațiuni de schi pe care le puteți valorifica atât pentru o escapadă de weekend, cât şi pentru o vacanță de lungă durată.

ba91724 b

Locurile Unde Se Schiază în România

România, prin stațiunile de schi situate în multe orașe precum Brașov, Predeal și Azuga, oferă pasionaților de schi și snowboard o gamă largă de opțiuni pentru schiat. Sportivii profesioniști sau sportivii amatori începători pot schia după bunul plac în aceste stațiuni de schi, fiecare dintre ele dotate cu pârtii de lungimi și niveluri de dificultate diferite. Vă puteți aduce cu dumneavoastră propriul echipament de schi sau puteți închiria echipamentul necesar de la centrele de închiriere existente în majoritatea complexelor și vă puteți începe de îndată vacanța plină de adrenalină.

202209 local bfg b2c brand 4w conv win mp dis native


Unde Se Practică Snowboard-ul în România ?

În România există stațiuni de schi frumoase unde puteți practica snowboard-ul. Dacă intenționați să mergeți la schi pentru o singură zi, puteți alege stațiunea de schi cea mai apropiată de casa dumneavoastră. Dacă doriți, puteți ajunge în stațiunile de schi cu vehiculele personale pe care le-aţi echipat cu anvelopele de iarnă Michelin sau puteți profita de opțiunile de transport oferite de staţiunile de schi.

Oameni care doresc să încerce un loc diferit în acest an sau să petreacă o vacanță de lungă durată pot valorifica stațiunile de schi situate în diferite regiuni ale României. Mai jos vă împărtășim cele mai populare adrese remarcabile când vine vorba de schi și snowboard.

Stațiunea de Schi Poiana Braşov

Una dintre cele mai luxoase și mai mari stațiuni de schi din România este Stațiunea de schi Poiana Brașov. După cum sugerează și numele, stațiunea de schi situată în regiunea Brașov este un loc renumit drept fiind stațiunea de schi cu cel mai accesibil preț din Europa. Este o stațiune de schi extrem de mare concepută cu zone pentru schiat cu o lungime totala de 24,5 km si 10 opțiuni de teleschi. Când vă duceți în Poiana, puteți beneficia și de diferite opțiuni de divertisment, precum sănii trase de cai, snowmobile și plimbări cu ATV-uri conduse de dumneavoastră.

Stațiunea de Schi Sinaia 

00299893


Stațiunea de Schi Sinaia, situată în judeţul Prahova, este una dintre cele mai preferate adrese după Poiana. Pârtiile situate pe versanții munților Furnica și Piatra Arsă oferă vizitatorilor posibilitatea de a rămâne entuziasmați de această frumusețe naturală. Pârtiile înconjurate de păduri de conifere vă face să trăiți un deliciu vizual de neuitat. Stațiunea de Schi Sinaia este dotată cu 18 kilometri de pârtii, dintre care cea mai lungă este de 6 km. Dacă ajungeți în vârful pârtiilor cu ajutorul telecabinei, acolo vă așteaptă punctul de plecare la o altitudine de 2,1 kilometri. De asemenea, dorim să subliniem că aici există şi o zonă de schiere liberă destinată persoanelor care practică snowboard de performanţă.

Stațiunea de Schi Transalpina

Stațiunea de schi Transalpina este cea mai nouă stațiune de schi din România. Acest loc, care a început să deservească din anul 2012 a fost înființat lângă lacul Vidra. Stațiunea de schi Transalpina, care se remarcă și ea prin frumusețile sale naturale, este dotată cu pârtii în lungime de 6 km. Puteți ajunge în vârful pârtiilor folosind teleschiuriledisponibile. Turiștii veniți în excursii de scurtă durată găsesc posibilitatea de a petrece o zi plăcută, bucurându-se de cafenelele din împrejurimi. Majoritatea oamenilor ajung la Transalpina cu mașinile proprii, echipate cu anvelope de iarnă.

Stațiunea de Schi Straja

Stațiunea de schi Straja, situată printre Munții Vâlcan, este o stațiune de schi cu o înălțime de 1,8 km, înființată pe versanții vârfului Straja. Este o stațiune care prin capacitatea sa de 8,7 mii de persoane şi teleschiurimoderne deservește zilnic mii de iubitori de schi veniți pentru excursii de o zi. Datorită iluminării anumitor pârtii, turiștii care doresc pot continua să schieze şi după apusul soarelui.

Stațiunea de Schi Muntele- Mic

35755191 xxl


Stațiunea de Schi Muntele-Mic este situată în judeţul Caraş Severin, unul dintre locurile istorice importante ale Transilvaniei. În timp ce cea mai lungă pârtie, cu o lungime de 5,5 km, găzduiește schiorii profesioniști, mai există şi o pârtie lungă de 1,3 km destinată schiorilor amatori. Dorim să precizăm că această zonă, unde schierea în afara pârtiei este strict interzis, nu este o destinație potrivită pentru pasionații de schiere liberă. Motivul se datorează faptului că zonele din afara stațiunii de schi prezintă un risc ridicat de accidente, de acea puteți schia numai în perimetrul pârtiei.

Stațiunea de Schi Azuga

Stațiunea de schi Azuga, care deservește din anul 2008, este un alt loc care găzduiește anual mii de sportivi. În regiunea gazdă a celor mai lungi versanți locali există pârtii cu lungime de peste 3 km. Această stațiune că așteaptă punându-vă la dispoziție şi o altă opțiune de divertisment: patinoarul. , .

Stațiunea de Schi Semenic

Stațiunea de schi Semenic deschisă în orice anotimp al anului, este punctul de întâlnire pentru iubitorii de snowboarding pe timp de iarnă, respectiv pentru pasionații de plimbări în natură pe vale în anotimpul de vară. Acest loc, care se transformă în stațiune de schi în lunile de iarnă când versanții Munților Banatului sunt transformați în pârtii, își ia numele de la florile de munte numite „Semenic” care cresc pe vârful muntelui.

Stațiunea de Schi Bâlea Lac

148610267 m


O altă stațiune de schi care se bucură de o atenție deosebită este Stațiunea de schi Bâlea Lac. În cadrul complexului construit pe cel mai lung versant montan din regiune cu o lungime de 14 km, sunt disponibile multiple pârtii cu lungimi cuprinse între 1,7 și 2,2 km. Prin diversele opțiuni hoteliere existente în regiune, aveți posibilitatea de a alege o opțiune de cazare care se potrivește bugetului dumneavoastră și vă puteți bucura de o vacanța de schi de vis.

Stațiunea de Schi Vatra Dornei

Vatra Dornei, situată în judeţul Suceava, este o locație deschisă numai în lunile de iarnă. În împrejurimile orașului Vatra Dornei, o stațiune întinsă pe o zonă largă, există numeroase hoteluri și pensiuni. Aceasta, prin pârtiile sale cu lungime de 3 km este una dintre adresele pe care le recomandăm celor care vor să-şi petreacă o vacanță liniștită şi confortabilă.

Stațiunea de Schi Paltini

Stațiunea de schi Paltini, care deservește drept un complex climatic încă din anul 1894, este o stațiune de schi mică și fermecătoare. Acest loc, care în lunile de iarnă se transformă în stațiune de schi prin transformarea în pârtii a versanților montani învecinați, poate fi una dintre adresele ideale pentru cei care doresc să schieze pentru o zi.

FII PARTE DIN COMUNITATEA MICHELIN!

Află cele mai noi știri din lumea Michelin! Abonează-te la newsletterul nostru și fii primul care află totul despre campaniile noastre promoționale, evenimente, anvelope noi și sfaturi pentru îngrijirea mașinii.

Completează formularul și abonează-te la newsletter:

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web