Cele mai bune trasee off-road din România și Anvelopele Adecvate
Publicat pe 22 martie 2024 - Citește în 5 minut(e)
Dacă maşina și anvelopele dumneavoastră sunt gata să pornească într-o nouă aventură, este timpul să vă stabiliți traseul off-road care vă va plăcea cel mai mult. România, o țară fascinantă pentru pasionații de off-road prin natura sa, pune la dispoziția iubitorilor de aventură o mulțime de opțiuni de trasee. În România, unde puteți găsi sute de trasee de diferite dificultăți si kilometri, aveți posibilitatea de a pleca în călătorii off-road incitante. Iar dacă doriți, puteți chiar să vă transformați călătoria în care plecați într-o mini vacanță, făcând camping pentru câteva zile. Evaluând comentariile celor care le-au experimentat, am detaliat pentru dumneavoastră cele mai populare trasee și caracteristici off-road România.
Trasee Off-Road Arad
Aradul prin dealurile acoperite cu copaci verzi și terenul accidentat este unul dintre orașele cele mai apreciate de șoferii off-road. Traseul din regiunea Baraj Taut-Nădas-Conop, unde se poate ajunge călătorind cu un vehiculul SUV, este un traseu pentru care puteţi opta în toate cele patru sezoane ale anului și în care puteţi călătorii cu vehiculul SUV personal. Pe acest traseu cu lungime de 24,1 de kilometri există o mulțime de locuri care vă oferă posibilitatea de a face popasuri plăcute. Pe Taut-Nădas-Conop, un traseu cu sens unic, se poate merge lejer în toate cele patru sezoane utilizând anvelope din gama Michelin Crossclimate 2 SUV.
Un alt traseu popular în Arad este format din stațiile Bârzava - Monoroștia - La 5 caini Răzvan. Acest traseu, care are o lungime de 36,02 km, este de dificultate medie și cuprinde locuri cu o altitudine de 563 de metri. Traseul Bârzava, un traseu preferat în special în lunile de primăvară, oferă o călătorie și mai plăcută odată cu trezirea la viaţă a naturii.
Traseele Off-Road Braşov
Oameni care doresc să experimenteze off-roading-ul pe drumurile înzăpezite iarna se duc direct la Braşov. Traseul, care consta în opririle Vama Buzăului - Tabla Buții - Lacul Vulturilor - Crasna, este una dintre adresele indispensabile ale șoferilor profesioniști off-road. Acest traseu, recomandat doar experților, are o lungime de 52,46 km și cuprinde opriri la o altitudine de 1507 metri. Pentru traseul Vama Buzăului sunt obligatorii vehicule de teren sau pick-up.
Traseul Susai - Pârtia Azuga fiind un traseu ușor, constituie unul dintre traseele pe care veți putea beneficia de o experiență de călătorie plăcută cu vehiculele SUV. Traseul, cu o lungime de 13,92 km, este frecvent preferat de familiile care doresc să petreacă o zi plăcută cu cei dragi. Pentru acest traseu, pe care îl puteți parcurge în toate cele patru sezoane ale anului, vă recomandăm să vă pregătiți maşina pentru drumurile înzăpezite cu anvelope de iarnă precum Latitude Alpin LA2.
În Braşov, puteţi alege şi un traseu de dificultate medie precum Recea – Dejani. Pe traseul de 26,26 km sunt disponibile puncte intermediare cu o altitudine de 1445 metri. Recea – Dejani, un traseu cu un singur sens, se parcurge de obicei în 3 ore și 35 de minute.
Traseurile Off-Road Constanţa
În timp ce orașul Constanța este un oraș-port important, acesta este și un oraș care, prin numeroasele trasee off-road din dotarea sa, se remarcă şi din punct de vedere al pasionații de off-road. În regiune pe lângă renumitul traseu Giurgeni-Stancuta Off Road Lejer la Dunăre, mai există şi alte trasee de lungă durată, cum ar fi traseul Baltagesti-Canionul de Argila-Cheie Dobrogei-Cariera de Piatra Cheia și traseul Tariverde – Caugagia.
Traseul Giurgeni- Stancuta Off Road Lejer la Dunăre având o distanță de 50,96 km, este un traseu de dificultate medie. Altitudinea maximă care poate fi atinsă în timpul unei călătorii la altitudini similare este de 35 de metri. Oamenii care au încercat traseulde până la 2 ore şi 15 minute, au declarat că întregul traseu a fost finalizat lejer într-un timp de aproximativ 8 ore, cu tot cu popasurile plăcute pe care le-au făcut pe itinerariu. Pe parcursul traseului pe care puteţi călători maşina dumneavoastră SUV puteţi opta cu încredere pentru modelele de anvelope SUV produse de Michelin pentru vehicule SUV.
Daca doriți ca excursia dumneavoastră off-road să dureze puțin mai mult, puteţi valorifica traseul Băltăgești-Canionul de Argila-Cheile Dobrogei-Cariera de Piatra Cheia, un traseu de dificultate medie. Pe traseul care constă dintr-o distanță de 55,92 km există puncte cu altitudinea de 205 metri. Băltăgești, un traseu cu sens unic, este unul dintre locurile preferate ale șoferilor de off-road cărora le place să petreacă timpul şi pe terenuri ușor accidentate.
Vă recomandăm și o altă destinație populară din Constanța. Traseul Tariverde – Caugagia cu o distanță de 112,99 km. În timp ce pe acest traseu cu un nivel de dificultate medie se ajunge la o altitudine de 178 m, în unele zone poate fi văzută şi o altitudine de -2 m. Frumusețile naturale vă așteaptă pe traseul Tariverde – Caugagia, un traseu care oferă o experiență diferită de condus. Oamenii petrec minim 5 ore pentru acest traseu, preferat în general în lunile de primăvară.
Când plecați într-o călătorie off-road, vă recomandăm să nu uitați să vă îmbrăcați cu hainele ideale pentru sezon și să luați cu dumneavoastră în călătoriile de lungă durată niște gustări. Înainte de a începe călătoria, nu trebuie să uitați să verificați dacă dețineți o maşină și anvelope potrivite pentru terenul pe urmează să călătoriți.
FII PARTE DIN COMUNITATEA MICHELIN!
Află cele mai noi știri din lumea Michelin! Abonează-te la newsletterul nostru și fii primul care află totul despre campaniile noastre promoționale, evenimente, anvelope noi și sfaturi pentru îngrijirea mașinii.
Completează formularul și abonează-te la newsletter: