r3a1 header def

Cum se procedează cu o anvelopă dezumflată?

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Dacă vă confruntați cu o anvelopă dezumflată, pot exista mai multe explicații. Adesea, pierderea presiunii de umflare este o consecință a unei pene de cauciuc sau a deteriorării flancului anvelopei, dar poate fi un ventil care scapă aer, un capac al ventilului sau chiar roata. Ce ar trebui să faceți când anvelopa se dezumflă? 
Să intrăm în inima problemei.

Cum știu că anvelopa dezumflată este cauzată de o pană de cauciuc?

O anvelopă dezumflată poate însemna pană de cauciuc. Pana poate fi provocată de un cui, de un obiect ascuțit pe care l-ați aruncat, un impact asupra flancului sau un ventil care scapă aer.

Semne că este posibil să aveți o pană de cauciuc:

● Direcție lentă sau greoaie
● Senzația de rezistență la înaintare a autovehiculului atunci când se rulează cu viteză mică
● Vehiculul trage constant într-o direcție
● Zgomot mai mare de la o anvelopă la virare
● Avertisment de la sistemul de monitorizare a presiunii pneurilor
● Mașina nu stă drept când vă apropiați de ea
● O anvelopă cu aspect mai deformat atunci când este așezată pe sol 

46129044 m

În acest caz, se recomandă să înlocuiți anvelopa (sau să apelați la un service pentru înlocuire anvelopei) și arătarea anvelopei cu pană unui specialist. 

Este sigur condusul cu o anvelopă dezumflată?

Nu. Orice pană de cauciuc, indiferent de dimensiune, trebuie verificată de un specialist. Nu este sigur să umflați din nou o anvelopă deteriorată deoarece riscați perforarea anvelopei și dezumflarea asociată rapidă. Conducerea unui vehicul cu o anvelopă deteriorată vă poate pune pe dvs., pe pasagerii dvs. și pe alți utilizatori ai șoselei în pericol deoarece vehiculul nu este manevrat normal și anvelopa se poate perfora.

map search desktop

Găsiți rapid un magazin de anvelope din apropierea dumneavoastră

Caută după
Adresă, Oraș sau Cod poștal
Autoturism
  • Autoturism
  • Motocicletă
Află locația mea
Caută

Deteriorarea flancului anvelopei

Deteriorarea minor a benzii de rulare, departe de umerii și flancul anvelopei se poate repara adesea. 

Dar atunci când apare pana sau ruperea, în orice punct aproape de sau pe flanc, se pot face reparații minore. În asemenea situații, pentru a vă asigura că anvelopa poate fi remediată, trebuie utilizată repararea flancului, înțeleasă ca reparație majoră, pentru a vă asigura că flancul este suficient ranforsat, dar rămâne flexibil. Adesea, acest tip de reparație nu este economic pentru anvelopa autoturismului și este posibil ca echipamentul necesar să nu fie disponibil la mulți distribuitori de anvelope.
Prin urmare, poate fi preferabil să înlocuiți anvelopa cu una nouă.

Reparațiile anvelopelor auto trebuie efectuate de tehnicieni competenți. Reparatorul poate refuza să repare anvelopele pentru mai multe motive, dacă suspectează că mașina a fost conducă cu o anvelopă umflată excesiv.

Există mai multe motive suplimentare pentru care o anvelopă nu poate fi reparată. Dacă zăriți una dintre acestea, anvelopa nu este potrivită pentru reparare și trebuie înlocuită:

●    Adâncimea benzii de rulare mai mică de 1,6 mm în zona centrală de ¾ din lățimea benzii de rulare
●    Talon sau deteriorare structurală sau slăbire, inclusiv corodare internă cată de umezeala care intră prin tăieturi.
●    Cauciuc uzat
●    Multiple pene de cauciuc anterioare

Am o anvelopă dezumflată care nu are pană sau nu este deteriorată

În acest caz, poate exista un ventil care scapă aer sau o roată sau poate că anvelopele necesită mai multă întreținere regulată. Este normal ca anvelopele să scape puțină presiune de umflare în timp. Ca parte a monitorizării regulate, presiunea de umflare poate fi completată periodic, cu condiția ca presiunea să nu cadă până în punctul în care poate deteriora anvelopa. 

Se recomandă ca presiunile de umflare a anvelopei să fie verificate măcar lunar și înainte de deplasările lungi. O astfel de monitorizare identifică dacă s-a modificat rata de pierdere a presiunii de umflare, ceea ce poate necesita investigarea cauzei.

pressure ro

Cu toate acestea, dacă nu se acționează, pierderea presiunii poate conduce în cele din urmă la o umflare insuficientă semnificativă, care prezintă mai multe riscuri:

●    Umflarea insuficientă reduce durata de viață a benzii de rulare prin creșterea ratei de uzură în general, dar în particular pe marginile exterioare (sau umerii) anvelopei.
●    Umflarea insuficientă poate cauza flexarea excesivă și supraîncălzirea, care crește ratele de uzură a cauciucului, dar slăbește structura anvelopei.
●    Umflarea insuficientă poate afecta manevrabilitatea și performanța, de exemplu la frânarea puternică, mai ales în condiții de vreme umedă.
●    Umflarea insuficientă crește consumul de carburant, crescând rezistența la rulare a anvelopei, ceea ce înseamnă opriri mai frecvente la benzinărie și costuri mai mari cu carburantul.

Pentru a evita aceste probleme, este important să se verifice presiunea anvelopelor cu regularitate, indiferent de tipul de vehicul pe care îl conduceți.

Ce anvelope pot preveni pana de cauciuc?

Anvelopele Michelin cu tehnologia Selfseal® evită pierderea presiunii în banda de rulare și sigilează imediat penetrările benzii de rulare cu diametrul mai mic de 6mm. Aceasta protejează anvelopa pentru o perioadă de timp limitată până la repararea penei de cauciuc.

Anvelopele MICHELIN ZP sunt identificate pe flanc cu logoul ZP. Ele au un flanc ranforsat pentru a susține sarcina pentru o perioadă de timp limitată în eventualitatea pierderii presiunii de umflare.

Cu o anvelopă MICHELIN ZP puteți continua să conduceți, dar la o viteză maximă de 50m/h pe o distanță maximă de 50 de mile, pentru a vă permite să găsiți un distribuitor care să repare sau să înlocuiască anvelopa. Dacă o anvelopă are pană, nu ar trebui să continuați să conduceți.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web