store tyres

DEPOZITAREA ANVELOPELOR - CUM TREBUIE SĂ DEPOZITAȚI ANVELOPELE

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Trebuie să depozitați anvelopele?

Experții de la Michelin sunt aici pentru a oferi câteva sfaturi privind depozitarea anvelopelor pentru a vă menține anvelopele în siguranță și gata de funcționare în afara sezonului.

Când ar trebui să depozitați anvelopele?

Dacă anvelopele dumneavoastră sunt lăsate afară, nefolosite pentru perioade lungi de timp (o lună sau mai mult), suprafața lor se va usca și pot apărea fisuri.

Prin urmare, se recomandă să le depozitați într-un mediu interior răcoros, uscat și curat.

Depozitarea anvelopelor de iarnă

Când temperatura exterioară crește peste 7°C, cauciucul anvelopelor de iarnă se înmoaie sub efectul căldurii. Ca urmare, se uzează mai repede și anvelopele devin mai puțin eficiente. Acesta este motivul pentru care este recomandat să vă depozitați anvelopele de iarnă și să vă montați anvelopele de vară.

Depozitarea anvelopelor de vară

În schimb, atunci când temperaturile scad sub 7°C, cauciucul anvelopelor de vară se întărește, ducând la pierderea proprietăților de manipulare. Acesta este momentul în care devine necesar să vă depozitați anvelopele de vară și să vă montați anvelopele de iarnă.

inspect tyres

Înainte de depozitarea anvelopelor:

 • Înainte de a demonta anvelopele, notați poziția lor pe mașină. Acest lucru vă va permite să rotiți corect anvelopele data viitoare când le montați, pentru a vă asigura că se uzează uniform.
   
 • Inspectați-le individual pentru deteriorări sau uzură neuniformă.
   
 • Curățați jantele și anvelopele cu apă și uscați-le bine pentru a limita coroziunea.
   
 • Îndepărtați toate pietrele sau reziduurile care sunt prinse în canelurile anvelopei.

Unde trebuie să depozitați anvelopele?

 • Depozitați anvelopele în interior, într-o zonă curată, aerisită, uscată, neexpusă la temperaturi extreme și bine ventilată, ferită de lumina directă a soarelui și de intemperii.
   
 • Păstrați-le ferite de orice substanță chimică, solvent sau hidrocarbură care ar putea altera structura cauciucului.
   
 • Păstrați-le ferite de orice obiecte care pot perfora cauciucul (vârfuri metalice, lemn etc.).
   
 • Păstrați-le departe de sursele de căldură, flăcări, materiale incandescente, echipamente care pot provoca scântei sau descărcări electrice și orice sursă de ozon (transformatoare, motoare electrice, aparate de sudură etc.).
   
 • Păstrați-le departe de orice obiect care ar putea strivi anvelopele.
   
 • Dacă depozitați anvelopele afară (recomandat doar pentru o perioadă scurtă de timp), ridicați anvelopele de pe suprafața solului și acoperiți-le cu o husă impermeabilă cu găuri pentru a preveni acumularea de umiditate.
   
 • Asigurați-vă că suprafețele pe care sunt depozitate anvelopele sunt curate și nu prezintă grăsimi, benzină, solvenți, uleiuri sau alte substanțe care ar putea deteriora cauciucul.
   
 • Din motive estetice, dacă anvelopele dumneavoastră au un flanc alb sau inscripții albe în relief, depozitați-le cu flancul alb sau inscripțiile albe în relief orientate unele către celelalte. În caz contrar, cauciucul negru le poate păta.
   
 • În cazul în care anvelopele se află pe un vehicul parcat pentru o perioadă lungă de timp, acestea trebuie să fie degrevate de greutatea vehiculului. Fie prin ridicarea acestuia, fie prin demontarea anvelopelor. În caz contrar, se pot produce daune ireversibile.
bibendum

Dacă aveți suficient spațiu în garaj, puteți depozita anvelopele de iarnă în stive, asigurându-vă că acestea nu sunt deformate și că sunt așezate, de preferință, pe paleți.

Înălțimea stivei nu trebuie să depășească 1.20 m.

store tyres

Cum trebuie să depozitați anvelopele cu jante

Dacă anvelopele sunt montate pe jante, depozitați-le în poziție verticală, agățați-le sau stivuiți-le (maximum două câte două).

store tyres with rims 2

Cum trebuie să depozitați anvelopele fără jante

Dacă anvelopele nu sunt montate pe jante, nu le stivuiți și nu le agățați. Depozitați-le în poziție verticală.

store tyres without rims

Depozit de anvelope de vară și de iarnă în apropiere

Dacă nu aveți suficient spațiu acasă pentru vă depozita anvelopele în bune condiții, aveți în vedere faptul că majoritatea dealerilor oferă un serviciu de depozitare a anvelopelor.

Îl puteți găsi pe cel mai apropiat cu ajutorul Dealer Locator:

map search desktop
Găsiți rapid un magazin de anvelope din apropierea dumneavoastră
Caută după
Adresă, Oraș sau Cod poștal
Autoturism
Află locația mea
Caută

Vedeți alte articole conexe

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web